Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημειώνει άνοδο 0,65% στις 39.269 μονάδες
Κέρδη στις ασιατικές αγορές με οδηγό τις τεχνολογικές μετοχές, καθώς δείχνει να υποχωρεί η αγωνία των επενδυτών σχετικά με την εμφάνιση ενός κινεζικού μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης χαμηλού κόστους, του DeepSeek, το οποίο ορισμένοι βλέπουν να ανταγωνίζεται την κυριαρχία των ΗΠΑ στον κλάδο.
Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημειώνει άνοδο 0,65% στις 39.269 μονάδες, δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται οριακά, ο ASX στην Αυστραλία κερδίζει 0,57% στις 8.447 μονάδες και ο Nifty 0,53% στις 23.080 μονάδες.
Νωρίτερα δημοσιεύθηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας του Δεκεμβρίου, που έδειξαν ότι τα μέλη συζήτησαν τα ουδέτερα επιτόκια και τη συμπεριφορά της νομισματικής πολιτικής.
Εν τω μεταξύ, στην Αυστραλία, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,2% το τρίμηνο του Δεκεμβρίου και κατά 2,4% σε ετήσια βάση.
Τα χρηματιστήρια στην ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, καθώς και στην Ταϊβάν, τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα, παρέμειναν κλειστά λόγω των εορτασμών του Σεληνιακού Νέου Έτους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάουελ (Fed): Δεν έκανε καμία πρόβλεψη για τα επιτόκια
- Χαμάς: Θα παραδώσει απόψε άλλους τέσσερις σορούς ομήρων
- Παντελοπούλου (ΕΣΠΑ): Κρίσιμη η ενίσχυση της συνεργασίας ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με ανάμεικτα πρόσημα – Εκτίναξη 18% από Ericsson
- Ο στρατός ανέλαβε την εξουσία στη Μαδαγασκάρη
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η σιωπή του πρώην αντιπροέδρου Ζερβού στην Εξεταστική, είναι παραδοχή ενοχής
- Στάσσης (ΔΕΗ): «Τα data centers δημιουργούν σημαντική νέα ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας»
- Λαγκάρντ: Δεν μπορώ να κηρύξω το τέλος των μειώσεων επιτοκίων της ΕΚΤ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις