Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε 0,93% υψηλότερα στις 37.396,52 μονάδες
Τα ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις κινεζικές μετοχές. Ο δείκτης CSI 300 της Κίνας κατέγραψε πτώση 0,27% σε ασταθή συναλλαγές, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ανέβηκε 0,99%.
Οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας αυξήθηκαν κατά 4,0% στην περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου σε σύγκριση με πέρυσι, σε σχέση με την αύξηση 3,7% που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Reuters. Εν τω μεταξύ, η αστική επένδυση στη χώρα αυξήθηκε κατά 4,1% ετησίως στην ίδια περίοδο, ξεπερνώντας την εκτίμηση του 3,6% του Reuters.
Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε 0,93% υψηλότερα στις 37.396,52 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix αυξήθηκε κατά 1,19% και έκλεισε στις 2.748,12 μονάδες.
Οι αποδόσεις των 40ετών κρατικών ομολόγων της Ιαπωνίας (JGBs) αυξήθηκαν κατά επτά μονάδες βάσης και έφτασαν σε ιστορικό υψηλό 3,007%. Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των 30ετών JGBs αυξήθηκαν ελαφρώς και έφτασαν σε υψηλό 19 ετών, στο 2,635%.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi ανέβηκε κατά 1,73% και έκλεισε στις 2.610,69 μονάδες, ενώ ο μικρότερος δείκτης Kosdaq προσέθεσε 1,26% και έκλεισε στις 743,51 μονάδες.
Στην Ινδία, ο δείκτης Nifty 50 αυξήθηκε κατά 0,32%, ενώ ο δείκτης BSE Sensex ενισχύθηκε κατά 0,49%. Η αγορά της Αυστραλίας, S&P/ASX 200, έκλεισε 0,83% υψηλότερα στις 7.854,10 μονάδες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις