Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,19% στις 634 μονάδες
Το μεγαλύτερο μηνιαίο ανοδικό σερί τους από το 2013 εξασφάλισαν οι ευρωπαϊκές αγορές τον Φεβρουάριο, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση επικράτησε έντονη νευρικότητα με τα εταιρικά αποτελέσματα και τα οικονομικά δεδομένα, να παραμένουν στο επίκεντρο.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,19% στις 634 μονάδες, ενώ τον Φεβρουάριο, με άνοδο 3,7%, κατοχύρωσε τον 8ο κερδοφόρο μήνα του. Ο Euro Stoxx 50 απώλεσε 0,51% στις 6.129 μονάδες.
Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,59% στις 10.910 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,09% στις 25.312 μονάδες ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,47% στις 8.580 μονάδες.
Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB το Μιλάνο αποδυναμώθηκε 0,46% στις 47.209 μονάδες ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε πτώση 0,73% στις 18.360 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων, η εταιρεία αντασφάλισης Swiss Re ανακοίνωσε κέρδη ύψους 4,8 δισ. δολαρίων για το 2025, καταγράφοντας αύξηση 47% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και το «υψηλότερο επίπεδο» στην ιστορία της, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Andreas Berger. Οι μετοχές της αυξήθηκαν κατά 3,8%.
Η Santander φέρεται επίσης να έχει παράσχει χρηματοδότηση στην MFS, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και εξειδικεύεται σε δάνεια γέφυρας και υποθήκες για αγορά προς ενοικίαση. Η μετοχή της Santander υποχώρησε κατά 1,3%. Η MFS εισήλθε σε διαδικασία αφερεγγυότητας σε βρετανικό δικαστήριο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΒΙΑΝΕΞ: Νέα επένδυση 5 εκατ. ευρώ σε ερευνητική μονάδα στην Πάτρα
- MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ιστορικός βαθμός για το Πράσινο Ακρωτήρι, «λευκή» πρεμιέρα για την Ισπανία
- Ακατάσχετη η ενίσχυση για ακουστικά βαρηκοΐας μαθητών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σε ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Ένας νεκρός από την πρώτη, μετά την εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν, ισραηλινή επιδρομή στον Λίβανο
- Reuters: Τραμπ και Γαλιμπάφ υπέγραψαν το μνημόνιο για τον τερματισμό του πολέμου
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ Ή ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








