Ο δείκτης Nikkei ανεβαίνει 1,55% στις 38.309 μονάδες
Ανοδικές τάσεις στις ασιατικές αγορές μετά και την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπερέβη την εξουσία του με τους ανταποδοτικούς δασμούς του, καταφέροντας πλήγμα σε έναν σημαντικό σημείο της οικονομικής του ατζέντας.
Ο δείκτης Nikkei ανεβαίνει 1,55% στις 38.309 μονάδες, ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται 0,39%
Στην Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 0,72% στις 3.363 μονάδες, όπως ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ 0,65% στις 23.408 μονάδες, ο Kospi στη Σεούλ σημειώνει άνοδο 1,84% στις 2.719 μονάδες, ο Nifty 0,23% στις 24.810 μονάδες και ο ASX στην Αυστραλία 0,15% στις 8.409 μονάδες.
Ο Λευκός Οίκος άσκησε ήδη έφεση κατά της απόφασης και θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο, αν χρειαζόταν, αλλά εν τω μεταξύ έδωσε κάποια ελπίδα ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να κάνει πίσω σε ό,τι αφορά τα υψηλότερα επίπεδα δασμών με τα οποία είχε απειλήσει.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μεσολόγγι: Πέθανε η αγρότισσα που είχε δωρίσει ένα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο
- Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τις δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη
- Conference League: Οι υποψήφιοι αντίπαλοι της ΑΕΚ στην κλήρωση της Δευτέρας 04/08
- Φρίκη: Ισραηλινός όμηρος της Χαμάς, αποστεωμένος, σκάβει τον τάφο του
- Γάζα: Εκατοντάδες παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο για ιατρική φροντίδα
- Πατσαλίδης (ΕΚΤ): Ανθεκτική η οικονομία της Ευρωζώνης παρά τις γεωπολιτικές και εμπορικές προκλήσεις
- Ελβετία: Το λιώσιμο των παγετώνων απειλεί να εξαφανίσει χωριά των Αλπεων
- Κεντρική Μακεδονία: Πάνω από 600 παραβάσεις σε ελέγχους της τροχαίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις