Το… παρ’ ολίγον αρνητικό γύρισμα του τραπεζικού δείκτη “χάλασε” στο τέλος το εύρος της ανόδου σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και δημιούργησε ένα σημαντικό μαξιλάρι ασφαλείας από το όριο των 750 μονάδων, με τη βοήθεια των δεικτοβαρών του FTSE 25, άφησε πολλά ερωτηματικά για την συντήρηση της αντίδρασης και τη μείωση της “ζημιάς” που έγινε κατά την πτώση του Ιανουαρίου.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,45% στις 760,59 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 753,42 μονάδων (+0,49%) και 769,91 μονάδες (+2,69%). Ο τζίρος ανήλθε στα 69,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 28,9 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,23 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 1,65%, στις 1.811,61 μονάδες, ενώ στο +1,26% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.075,34 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,71% στις 450,14 μονάδες, ενώ ένα λεπτό πριν τη λήξη της συνεδρίασης ήταν σε αρνητικά εδάφη.
Στο ταμπλό τώρα, η Aegean αντέδρασε μετά την πολυήμερη πτώση της με άνοδο 6,75%, με τις ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΟΛΠ να ακολουθούν με κέρδη που ξεπέρασαν το 3%. Άνω του 2% ήταν η άνοδος σε Μυτιληναίο, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα και ΑΔΜΗΕ και άνω του 1% σε Coca Cola, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα και Εθνική.
Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Jumbo, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Titan, ΔΕΗ και Φουρλής, με τη Motor Oil να κλείνει χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, μικρές απώλειες σημείωσαν οι Σαράντης, Ελλάκτωρ και Alpha Bank, με την τελευταία να ανατρέπει το ενδοσυνεδριακό +5,29%. Η Πειραιώς έκλεισε τελικά με απώλειες 2,81%, από το +3,48% ενδοσυνεδριακά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Χωριάτικο»: Προφυλακίστηκε ο Άγγελος Γιαννακόπουλος
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Οι ισχυρές εταιρικές επιδόσεις έφεραν κέρδη – Στο επίκεντρο η ΕΚΤ
- Γκράβα: Ανοίγουν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα σχολεία – Κλειστή η παροχή φυσικού αερίου
- KAFEA TERRA: Αύξηση τζίρου 17,7% στα 139,4 εκατ. ευρώ το 2025, αλλά μείωση κερδών 16,6%
- Δικηγορικοί Σύλλογοι κατά κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια: «Προκλητική ρύθμιση υπέρ τραπεζών και funds»
- Ισπανία: Στους 74 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων – Ζοφερές έρευνες στα συντρίμμια για τον εντοπισμό θυμάτων
- CPI: Επιστροφή στην κερδοφορία με EBITDA 869.000 ευρώ και αύξηση εσόδων 3%
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








