Εξετάζεται από το Ιράν, όπως και άλλες επιλογές, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί
Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί, από την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται, και ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στη Μόσχα για να συναντήσει τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ρωτήθηκε αν η χώρα του εξετάζει το ενδεχόμενο να στοχεύσει αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή ή να κλείσει το Στενό του Ορμούζ.
Η απάντηση που έδωσε αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, λέγοντας: «Υπάρχει μια ποικιλία επιλογών στη διάθεσή μας».
Τα Στενά του Ορμούζ, μια στενή ναυτιλιακή οδός στην περιοχή του Κόλπου, είναι μία από τις σημαντικότερες στον κόσμο.
Είναι αρκετά βαθύ πέρασμα για τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο και χρησιμοποιείται από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μέση Ανατολή – και τους πελάτες τους.
Η κίνηση των πλοίων στα Στενά του Ορμούζ σήμερα Κυριακή:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μερτς: Η Ευρώπη το 2026 να διεκδικήσει τα συμφέροντά της με πιο ισχυρό τρόπο
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ υποχωρεί στα 1,1725 δολάρια
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε βυτιοφόρο – Εκρήξεις και διακοπή της κυκλοφορίας
- Qualco: Πλήρης εξαγορά της D.D. Synergy με 3,5 εκατ. ευρώ
- Ημιαργία λόγω εορτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Metlen: Η ζημιά της θυγατρικής M Power και το ατύχημα στο Protos που κόστισε
- QUALCO GROUP Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
- ΑΒΑΞ Α.Ε. - Αγορά Ιδίων Μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









