Ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της covid-19, για τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς.
Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα που διαμένουν στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ανακοίνωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Πάντως, η τρίτη δόση είναι προαιρετική, ενώ όλοι θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι με δύο δόσεις εμβολίου ή με μία δόση προκειμένου για το μονοδοσικό εμβόλιο.
Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι περάσαμε σήμερα τα 11,9 εκατ. εμβολιασμούς. Το 56,7% του γενικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Τα περισσότερα ραντεβού κλείνονται πλέον από τις μικρότερες ηλικίες. Έχουν εμβολιασθεί 98.000 παιδιά.
Την περασμένη Τρίτη άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολιασμού για τους ανοσοκατασταλμένους, ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με τρίτη δόση για τους πολίτες άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς. Εντός των μονάδων που διαβιούν θα εμβολιασθούν οι ηλικιωμένοι που ζουν σε μονάδες φροντίδας.
Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς από τους παιδιάτρους, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι εντός της εβδομάδας θα βγει πρόσκληση για να υπογραφούν συμβάσεις, ώστε στις αρχές του Οκτωβρίου, κατά το χρονοδιάγραμμα, να γίνουν εμβολιασμοί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Τσίπρας μαζί με τα «συμφέροντα» και τη «διαπλοκή» στην ΕΦΣΥΝ του Μελισσανίδη
- Δίκη για τα χαμένα βίντεο των Τεμπών: Στις 9 Ιανουαρίου η συνέχεια μετά τη νέα διακοπή
- Χριστούγεννα στα μπλόκα οι αγρότες: ανοιχτοί οι δρόμοι για τους εκδρομείς, άνοιγμα μπαρών στα διόδια
- Ανάλυση των νέων τιμολογίων της ΕΥΔΑΠ: «Πάγια» στο προσκήνιο, σταθερές κλίμακες στα νοικοκυριά και αυξήσεις για επαγγελματίες-δήμους
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκές αγορές: έκλεισαν με κέρδη – Απώλειες για Puma και Adidas λόγω πτώσης της Nike
- Eurobank: Στο 32,67% το ποσοστό της Fairfax, στο 4,99% η συμμετοχή της FMR
- Ανακοίνωση σύμφωνα με το άρθρο 14 του ν. 3556/2007
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








