Οι εκλογές γίνονται στη σκιά της διακήρυξης του νέου κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας» από τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.
Στις 8 το πρωί της Κυριακής 24/11 άνοιξαν οι κάλπες του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στο πολυδιασπασμένο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που έχασε τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 19:00.
Υποψήφιοι, με αλφαβητική σειρά, είναι οι Απόστολος Γκλέτσος, Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος, Νικόλας Φαραντούρης. Εφόσον χρειαστεί θα υπάρξει επαναληπτικός γύρος την επόμενη Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου.
Η προσοχή εστιάζεται στον αριθμό των ατόμων που θα ψηφίσουν, καθώς θα φανεί το ενδιαφέρον του κόσμου για το κόμμα που έδιωξε πρόσφατα τον εκλεγμένο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη. Η ψηφοφορία γίνει μία ημέρα μετά την διακήρυξη του νέου κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας» από τον Στέφανο Κασσελάκη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει της διαδικασίας εκλογής προέδρου. Τις προηγούμενες ημέρες, αναφέρει, πραγματοποιήθηκαν δύο ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις με τις Εφορευτικές Επιτροπές από ολόκληρη τη χώρα σχετικά με τη διαδικασία εκλογής.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, επιτόπου στα εκλογικά τμήματα. Όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.
Οι εκλογείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας. Πολίτες άλλων χωρών, όπως της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τρίτων χωρών ή μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και ο ΑΜΚΑ τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι συγγενείς των θυμάτων Τεμπών απέναντι σε ένα σύστημα που ξεπερνάει τα ανθρώπινα όρια
- Αμοιβή $10 εκατ. από ΗΠΑ για πληροφορίες των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης
- Αεροδρόμιο Τερουέλ στην Ισπανία: Ασφαλές καταφύγιο για αεροπλάνα που καθηλώθηκαν λόγω του πολέμου
- Tο ΝΑΤΟ απέσυρε όλη την αποστολή που είχε στο Ιράκ
- Μέση Ανατολή: 1.021 οι νεκροί στο Λίβανο από τις επιθέσεις του Ισραήλ
- Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει άδεια στις ΗΠΑ για χρήση βάσεων κατά του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ
- Ποινή στο Φουρνιέ, χάνει το ντέρμπι με Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα
- Νέα διοικητική δομή για το project Audi F1
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









