Συμφωνία για επιχειρήσεις με στόχο την αποτροπή επιθέσεων σε πλοία και την εξουδετέρωση ιρανικών πυραυλικών δυνατοτήτων
Οι Βρετανοί συμφώνησαν να επιτρέψουν στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιεί βάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου για επιχειρήσεις που αποσκοπούν στην αποτροπή επιθέσεων του Ιράν σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ.
Σε ανακοίνωσή της, η Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε ότι οι υπουργοί συνεδρίασαν το απόγευμα της Παρασκευής και επιβεβαίωσαν πως η συμφωνία καλύπτει και αμυντικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, με στόχο την αποδυνάμωση πυραυλικών εγκαταστάσεων και δυνατοτήτων που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις κατά πλοίων στην περιοχή.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ «δειλούς» επειδή δεν συμμετέχουν άμεσα στις επιχειρήσεις για την ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ είχε ήδη εγκρίνει τη χρήση των βάσεων από τις ΗΠΑ λίγες ημέρες μετά την έναρξη των συγκρούσεων στις 28 Φεβρουαρίου, όταν το Ιράν άρχισε να εξαπολύει πυραυλικές και μη επανδρωμένες επιθέσεις στη Μέση Ανατολή.
Βάσει της συμφωνίας, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να χρησιμοποιούν τις βάσεις για την στοχοποίηση ιρανικών πυραύλων και σχετικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τριάμισι χρόνια μετά τα Τέμπη, τα συστήματα ασφαλείας παραμένουν ημιτελή
- Jumbo: Κέρδη 120,6 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο και νέα έκτακτη διανομή 1 ευρώ ανά μετοχή
- PERFORMANCE TECHNOLOGIES Α.Ε. - Γνωστοποίηση αγοράς ιδίων μετοχών της 23.9.2026
- Dimand: Στα 22,7 εκατ. ευρώ τα προ φόρων κέρδη στο α’ εξάμηνο
- JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
- Αντοχές της ευρωοικονομίας απέναντι στα υψηλά επιτόκια βλέπει ο Μάρτιν Κόχερ
- JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - Οικονομική έκθεση JUMBO Α.Ε.E. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Αντί να πάνε σπίτι τους Γεωργιάδης και Πατούλης για το μπάχαλο στην υγεία, ανακάλυψαν τους ελέγχους
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








