Public Eye

Αντώνης Σταύρου: Το 2023 το καλύτερο έτος στην εστίαση, αλλά τα δύο βασικά προβλήματα παραμένουν

Ο επιχειρηματίας Αντώνης Σταύρου.

Προσωπικό και κόστος ενέργειας

Οι ευχές για καλή χρονιά από έναν διακεκριμένο επιχειρηματία της εστίασης, όπως ο επικεφαλής των της αλυσίδας εστιατορίων Καστελόριζο, Αντώνης Σταύρου έχουν ιδιαίτερη σημασία, ειδικά όταν συνοδεύονται από θετικές ειδήσεις. Όπως είναι γνωστό ο Αντώνης Σταύρου εγκαινίασε στις αρχές του 2023 το 15ο κατάστημα, το Mezze, στο κέντρο της Αθήνας, βάζοντας τον όμιλο στους τρεις πρώτους, από πλευράς σημείων, στην Αττική.

Το 2023, σύμφωνα με τον ίδιο ήταν «το καλύτερο έτος στην εστίαση» τα τελευταία χρόνια, βοηθούντος και του τουρισμού από το εξωτερικό, αλλά και των Ελλήνων που μετά από δύο έτη πανδημίας, βγήκαν για φαγητό πολύ περισσότερες φορές.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν και προβλήματα, όπως αυτό του προσωπικού, αλλά και της ενέργειας. Η έλλειψη προσωπικού, είναι αυτή που ταλαιπωρεί περισσότερο τους επιχειρηματίες και αναμένεται το ίδιο να γίνει και το 2024, αν δεν υπάρξουν, σημαντικές κινήσεις από πλευράς πολιτείας.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο κ. Σταύρου στα εγκαίνια του Mezze από τον πέρυσι τον Φεβρουάριο  η έλλειψη προσωπικού υφίσταται σε όλο το φάσμα ειδικοτήτων είτε πρόκειται για  σερβιτόρους, προσωπικό για τη λάντζα, είτε και για μάγειρες. Η πρόθεσή μας είναι να εκπαιδεύσουμε ακόμα και ανειδίκευτο προσωπικό, ωστόσο κανείς δεν έρχεται να δουλέψει. Ο λόγος είναι ότι ένα σημαντικό μέρος του προσωπικού έχει φύγει εκτός Ελλάδος για να αναζητήσει εργασία.

Επιπλέον, είναι αρκετοί εκείνοι που έχουν αλλάξει επάγγελμα, δεδομένου ότι απαιτεί την απασχόληση του προσωπικού και τα Σαββατοκύριακα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu