Σε λειτουργία το σύστημα από το πρωί της Δευτέρας
Σε κανονική λειτουργία επανήλθε το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ, μετά την κυβερνοεπίθεση που προκάλεσε προβλήματα στην ενημέρωση του επιβατικού κοινού τις προηγούμενες ημέρες.
Σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Κυριακής, ο ΟΑΣΑ γνωστοποίησε ότι η λειτουργία της τηλεματικής έχει αποκατασταθεί, ενώ έως την έναρξη της πρωινής βάρδιας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου αναμένεται να έχει επανέλθει το σύνολο των υπηρεσιών του συστήματος.
Η κυβερνοεπίθεση είχε θέσει προσωρινά εκτός λειτουργίας τις υπηρεσίες ενημέρωσης των επιβατών μέσω τηλεματικής. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Οργανισμό, δεν επηρεάστηκε η εκτέλεση των δρομολογίων, με λεωφορεία και τρόλεϊ να κινούνται κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού.
Όπως αναφέρει ο ΟΑΣΑ, από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντιμετώπιση περιστατικών κυβερνοασφάλειας.
Για το συμβάν ενημερώθηκαν η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας και η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, η οποία παρείχε τεχνική συνδρομή για τη διαχείριση του περιστατικού.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η επίθεση περιορίστηκε στα συστήματα τηλεματικής και δεν επηρέασε άλλα πληροφοριακά συστήματα του Ομίλου ΟΑΣΑ ή των θυγατρικών του.
Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το είδος και την έκταση της κυβερνοεπίθεσης, τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε, αλλά και το εάν υπήρξε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή διαρροή δεδομένων.
Ο ΟΑΣΑ ζήτησε συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε και ευχαρίστησε τους επιβάτες για την κατανόησή τους κατά τη διάρκεια της δυσλειτουργίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σίσι: Η Αίγυπτος έτοιμη να υπερασπιστεί τη Σαουδική Αραβία απέναντι στις επιθέσεις των Χούθι
- Beretta: Ο παλαιότερος κατασκευαστής όπλων στον κόσμο στρέφεται στις κεφαλαιαγορές – Το deal με τη Ruger
- Ζελένσκι: Ελπίζει σε τριμερή συνάντηση με ΗΠΑ και Ρωσία στη σύνοδο κορυφής της G20
- Ισραηλινό λόμπινγκ: Μαζί στη μυστική συνάντηση Γεωργιάδης – Χρηστίδης, στα μαχαίρια μετά τις αποκαλύψεις
- Τραμπ: Εσωτερικός πόλεμος στον Λευκό Οίκο υπό τον φόβο ήττας των Ρεπουμπλικανών
- Fairfax – IDBI Bank: Deal – μαμούθ 5,6 δισ. δολαρίων στην Ινδία με τις επενδυτικές τράπεζες εκτός παιχνιδιού
- Γαλλία στις φλόγες: Δακρυγόνα, άγριες συγκρούσεις και οργή στους δρόμους για την ακρίβεια
- Apple: Παροξυσμός για το πτυσσόμενο iPhone – Εξαντλήθηκε σε λίγα λεπτά, παραδόσεις από το 2027
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








