Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, οδηγώντας την αγορά σε σημαντική πτώση, προς τα επίπεδα των 700 μονάδων.
Στήριγμα στην αγορά έδωσαν οι μετοχές της Τιτάν, της Coca Cola HBC και της Folli Follie.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 708,59 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,33%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 704,56 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 1,89%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 44,046 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 290.026.898 τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,85%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,55%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Τιτάν (+2,45%), της Coca Cola HBC (+1,69%), της Folli Follie (+1,67%), της Jumbo (+1,11%), του ΟΤΕ (+0,57%) και της ΜΕΤΚΑ (+0,11%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-22,55%), της Alpha Bank (-18,30%), της Eurobank (-9,09%), της Εθνικής (-4,09%), της ΔΕΗ (-2,34%), της Grivalia Properties (-2,15%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-2,11%) και της Ελλάκτωρ (-1,63%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Χημικών (+2,24%), των Τροφίμων (+1,69%), του Εμπορίου (+1,59%) και των Κατασκευών (+1,23%).
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-10,53%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-1,66%), της Ακίνητης Περιουσίας (-1,35%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,91%).
Ανοδικά κινήθηκαν 33 μετοχές, 62 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Κέκροψ +26,19%, Προοδευτική +18,18%, Audiovisual +9,21%, Ιντερτέκ +8,54% και Αφοί Κορδέλλου +7,40%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Πειραιώς -22,55%, Περσεύς -19,91%, Βιοτέρ -19,44%, Alpha Bank -18,30% και Alpha Αστικά Ακίνητα -17,42%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eπενδύσεις στο κοτόπουλο από Νιτσιάκο μέχρι Marks & Spencer, λόγω ακρίβειας στο μοσχάρι
- Εταιρεία εκτελωνισμού από το γιο του πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη
- Έκρηξη στην παράλληλη απασχόληση: Πάνω από 3,1 εκατ. δουλειές για 2,8 εκατ. μισθωτούς
- Έργα και ημέρες Metlen (Μυτιληναίος) στην Αχλάδα Φλώρινας με το λιγνίτη και ο περίεργος ρόλος του δημοσίου
- Η κοινότητα της Ουκρανίας ζητά τέλος στον πόλεμο -Πορεία από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα (video)
- Θεοδωρικάκος: Έγκριση 400 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για τη βαριά βιομηχανία και αυτάρκεια στην παραγωγή χαρτιού
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έβγαλαν αντίδραση στους νέους δασμούς Τραμπ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: «Απαλλακτικό» το πόρισμα ΝΔ για Βορίδη και Αυγενάκη – Η αντιπολίτευση ζητά προκαταρκτική
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





