Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,49% στις 627,48 μονάδες
Με απώλειες ξεκίνησαν την νέα εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές καλούνται να αποκωδικοποιήσουν την δασμολογική σύγχυση που έχει προκαλέσει ο Ντόναλντ Τραμπ.
Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε το πάγωμα της διαδικασίας επικύρωσης της εμπορικής της συμφωνίας με τις HΠΑ και ζητά περισσότερες λεπτομέρειες από την αμερικανική κυβέρνηση.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,49% στις 627,48 μονάδες, ενώ ο Euro Stoxx 50 έχασε 0,24% στις 6.116 μονάδες.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη διολίσθησε 1,09% στις 24.986 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 αποδυναμώθηκε 0,22% στις 8.497 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,02% στις 10.684 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο κέρδισε 0,49% στις 46.699 μονάδες ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε 0,68% στις 18.287 μονάδες.
Στο ταμπλό, η μετοχή της βρετανικής εταιρείας λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών JD Sports ανέβηκε στην κορυφή του Stoxx 600, με άλμα 3,38%, αφού ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει περίπου 200 εκατ. στερλίνες τους επενδυτές μέσω προγράμματος επαναγοράς μετοχών. Ο τίτλος της Rolls-Royce απώλεσε 0,23% μετά από δημοσιεύματα ότι η βρετανική πολυεθνική προετοιμάζει μια νέα επαναγορά μετοχών ύψους 1,5 δισ. στερλινών που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη.
Η μετοχή της εταιρείας εξειδικευμένων χημικών προϊόντων Johnson Matthey κατέρρευσε 16,36%, αφού συμφώνησε να μειώσει κατά το 25% την τιμή της Catalyst Technologies στα 1,3 δισ. λίρες, η οποία εξαγοράζεται από την Honeywell International.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΒΙΑΝΕΞ: Νέα επένδυση 5 εκατ. ευρώ σε ερευνητική μονάδα στην Πάτρα
- MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ιστορικός βαθμός για το Πράσινο Ακρωτήρι, «λευκή» πρεμιέρα για την Ισπανία
- Ακατάσχετη η ενίσχυση για ακουστικά βαρηκοΐας μαθητών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σε ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Ένας νεκρός από την πρώτη, μετά την εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν, ισραηλινή επιδρομή στον Λίβανο
- Reuters: Τραμπ και Γαλιμπάφ υπέγραψαν το μνημόνιο για τον τερματισμό του πολέμου
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ Ή ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








