Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση της Πέμπτης εν μέσω επιδείνωσης του κλίματος και στην αγορά ομολόγων, στον απόηχο των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 950,95 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 2,63%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 942,85 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 3,46%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 86,07 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,45%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 3,52%.
Με πτώση έκλεισαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-7,03%), της MIG (-5,53%), της Eurobank (-5,32%), της ΕΧΑΕ (-5,08%), της Μυτιληναίος (-4,92%), της Τέρνα Ενεργειακή (-4,81%), των ΕΛΠΕ (-4,70%), της ΔΕΗ (-4,33%), της Motor Oil (-4,24%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-4,08%) και της Grivalia Properties (-3,73%).
Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες με εξαίρεση τον δείκτη των Μέσων Ενημέρωσης (+8,76%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-5,19%), των Πρώτων Υλών (-5,04%), του Πετρελαίου (-4,46%) και των Κατασκευών (-4,13%).
Ανοδικά κινήθηκαν 31 μετοχές, 81 πτωτικά και 22 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Altec +16,67%, Dionic +10,77%, Προοδευτική +9,86%, Κλωστήρια Ναυπάκτου +9,60% και Κυριακούλης +9,43%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: SATO -18,75%, ANEK -16,47%, Ειδησεοφωνική Ελλάς -16,20%, ΝΕΛ-12,12% και Κέκροψ -10,18%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέα Αριστερά: Ναι στην υποψηφιότητα Κατσέλη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
- Το Αργος στους top10 φθηνότερους προορισμούς στην Ευρώπη
- Τραμπ: Εισέρχεται στην αγορά κρυπτονομισμάτων με το $TRUMP
- Σνάμπελ (ΕΚΤ): Περιθώρια για μείωση επιτοκίων, αλλά με προσοχή
- Βαλτς: “Ο Τραμπ εργάζεται για τη διάσωση του TikTok”
- Σταϊκούρας: Στη Σόφια ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
- Ορκωμοσία Τραμπ: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας – Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον
- Ζαχαράκη: Θέσεις πλήρους απασχόλησης σε επιχορηγούμενες επιχειρήσεις σε δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις