Οικονομία

Απώλειες για πετρέλαιο μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας

Η Κίνα ανακοίνωσε ετήσια αύξηση 6,3% του ΑΕΠ στο β' τρίμηνο έναντι εκτίμησης για 7,1%.

Με απώλειες κινούνται τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά από τις ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση που προκλήθηκαν από τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας της Κίνας.

Στις 12.00 ώρα Ελλάδος τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Σεπτεμβρίου, υποχωρούσαν 1% στα 78,51 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού (WTI), παράδοσης Σεπτεμβρίου, υποχωρούσαν επίσης 1% στα 74,05 δολάρια το βαρέλι.

Σήμερα το πρωί η Κίνα ανακοίνωσε ετήσια ανάπτυξη 6,3% στο β’ τρίμηνο έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για ανάπτυξη 7,1%.

Τα στοιχεία αναζωπύρωσαν τους φόβους για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας καθώς και για τις προοπτικές ζήτησης πετρελαίου στη χώρα που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη καταναλώτρια «μαύρου χρυσού» παγκοσμίως.

Όπως σημειώνει το Reuters, τόσο το brent όσο και το αμερικανικό αργό έρχονται από 3 συνεχόμενες εβδομάδες ανόδου και άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδό τους από τον Απρίλιο, βρίσκοντας στήριξη από τον περιορισμό της παραγωγής του OPEC+ και τις μη προγραμματισμένες διακοπές στη Λιβύη και τη Νιγηρία.

close menu