Οι δύο πλευρές θα εργαστούν πάνω σε προσχέδια συμφωνίας, ανέφερε ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Αντιπροσωπείες του Ιράν και των ΗΠΑ είχαν σήμερα δεύτερη σειρά συνομιλιών στη Γενεύη με σκοπό να απομακρυνθεί ο κίνδυνος αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης.
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί δήλωσε μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων ότι επιτεύχθηκε μια κατανόηση με τις ΗΠΑ σε βασικές αρχές.
Όπως ανέφερε, υπήρξε πρόοδος σε σχέση με τον προηγούμενο γύρο συνομιλιών, ενώ επισήμανε ότι οι δύο πλευρές θα εργαστούν πάνω σε προσχέδια συμφωνίας.
Τόνισε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ακόμα σημεία στα οποία οι δύο πλευρές διαφωνούν.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Αραγτσί υπογράμμισε ότι η πρόοδος που επιτεύχθηκε δεν σημαίνει ότι οι δύο πλευρές θα υπογράψουν σύντομα κάποια συμφωνία αλλά ότι έχει γίνει ένα πρώτο βήμα.
Αμέσως μετά τις δηλώσεις Αραγτσί η τιμή του αργού πετρελαίου Brent γύρισε σε αρνητικό έδαφος, καταγράφοντας πτώση 1,5% στα 67,4 δολάρια το βαρέλι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στο μικροσκόπιο και το τρίτο εργοστάσιο της ΒΙΟΛΑΝΤΑ στο Μακρυχώρι Λάρισας (video από drone)
- COCA-COLA HBC AG - Notification of transactions by Persons Discharging Managerial Responsibilities (“PDMRs’)
- Αναβολή για την Τετάρτη (17/2) πήρε ο Χρήστος Μαυρίκης προκειμένου να δικαστεί από το Αυτόφωρο (βίντεο)
- Εφετείο Πειραιά: Αποζημίωση 50.000 ευρώ για ενοχλητικές κλήσεις μάρκετινγκ
- Wall Street: Κινείται πτωτικά με τις μετοχές τεχνολογίας στο επίκεντρο
- Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων: Στις 9 Μαρτίου οι αιτήσεις για χορήγηση δανείων
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 18 – 02 – 2026
- Servicers: Ρύθμισαν σε διμερή βάση δάνεια 3,6 δισ. ευρώ το 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









