Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος προχώρησε στην επιλογή νέων επιπλέον Ευρωπαίων Εισαγγελέων μετά από σχετικό ερώτημα του υπ. Δικαιοσύνης
Με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου ορίστηκαν ομόφωνα οι νέοι εντεταλμένοι Ευρωπαίοι εισαγγελείς οι οποίοι θα ενισχύουν το ελληνικό κλιμάκιο της ευρωπαϊκής εισαγγελίας.
Ειδικότερα, οι νέοι Έλληνες εντεταλμένοι Ευρωπαίοι εισαγγελείς είναι από το βαθμό του εισαγγελέα εφετών ο Δημήτρης Ζημιανίτης, με αναπληρωματική την συνάδελφο του Ολυμπία Κλειτσάκη.
Από το βαθμό του εισαγγελέα πρωτοδικών διορίστηκαν οι εισαγγελείς Δημήτρης Νομικός και Δημήτρης Αποστολάς, με αναπληρωματικούς τους συναδέλφους τους Δομένικο- Θεολόγο Δελήβεη και την Μαρία Ρηγοπούλου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος προχώρησε στην επιλογή νέων επιπλέον Ευρωπαίων Εισαγγελέων μετά από σχετικό ερώτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημα της επικεφαλής της ευρωπαϊκής εισαγγελίας Λάουρα Κοβέσι να ενισχυθεί το ελληνικό κλιμάκιο των ευρωεισαγγελέων, με τον αριθμός του να αυξάνεται πλέον σε 13.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στοά Πατησίων: Το Ίδρυμα Ωνάση βάζει ξανά ζωή στο ιστορικό πέρασμα της Αθήνας
- IPO-μαμούθ από την Anthropic με στόχο τα 2 τρισ. δολάρια
- Μάχη με τον χρόνο στα συντρίμμια της Κολομβίας για τον εντοπισμό επιζώντων
- Πότε ξεκινά η καταβολή για τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026
- Από τη Dubai Chocolate στα Dubai perfumes: Το trend του Τik Tok που φρέσκαρε την αγορά
- Στο «κόκκινο» η μισή χώρα λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς
- ΤΕΧΑΝ: Απεργία και συγκέντρωση στις 18 Αυγούστου στη Δάφνη για απολύσεις και δεδουλευμένα
- Αλμα στα δημόσια έσοδα φέρνουν οι ψηφιακοί έλεγχοι και η Τεχνητή Νοημοσύνη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









