Σημαντικές πιέσεις δέχεται την Τετάρτη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου η μετοχή της AstraZeneca, καθώς τα αποτελέσματα μιας μελέτης για ένα νέο φάρμακο κατά του καρκίνου προκάλεσαν ανησυχίες ότι μπορεί να μην λειτουργεί τόσο καλά όσο αναμενόταν.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το φάρμακο βοήθησε τους ασθενείς με την πιο κοινή μορφή καρκίνου του πνεύμονα να ζήσουν περισσότερο χωρίς επιδείνωση σε σύγκριση με τη συνήθη χημειοθεραπεία. Η μετοχή υποχώρησε έως και 6,2%, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν μια σαφέστερη δήλωση σχετικά με την επιτυχία της δοκιμής όσον αφορά την επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου, καθώς και το πόσο περισσότερο έζησαν συνολικά οι ασθενείς.
Οι επιστήμονες και οι γιατροί προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να βρουν μια πιο στοχευμένη προσέγγιση στη χημειοθεραπεία, σε μια προσπάθεια να απομακρυνθούν από την τρέχουσα μέθοδο που περιλαμβάνει την ανατίναξη ολόκληρου του σώματος και τη θανάτωση των καλών κυττάρων, καθώς και των κακών. Το φάρμακο της Astra – γνωστό ως datopotamab deruxtecan, ή Dato-DXd – μεταφέρει μια πιο ισχυρή χημειοθεραπεία απευθείας στα μολυσμένα κύτταρα για να σκοτώσει τον καρκίνο, ενώ παράλληλα χαρίζει στα υγιή κύτταρα.
Η Astra συμφώνησε να πληρώσει έως και 6 δισ. δολάρια για το δικαίωμα ανάπτυξης του φαρμάκου με την ιαπωνική Daiichi Sankyο . στο πλαίσιο ενός ευρύτερου στοιχήματος για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης πριν από μια δεκαετία με τη δημιουργία ενός αγωγού ογκολογικών φαρμάκων. Η θεραπεία θα μπορούσε να συγκεντρώσει έως και 18 δισ. δολάρια σε πωλήσεις, εκτιμούν οι αναλυτές της Jefferies.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χριστουγεννιάτικο νέο ρεκόρ στη Wall Street
- Νεύρα ο Ερντογάν για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, εστίασε στη γενοκτονία στη Γάζα
- Ζελένσκι: Άνοιξε τα χαρτιά για του νέου ειρηνευτικού σχεδίου
- «Σφίγγει» η ψηφιακή ιχνηλασιμότητα στα αλκοολούχα
- Αλλαγή στη σύνθεση της Ομάδας Εργασίας για crypto & digital assets
- Μια σημαντική διάκριση για την Παναγιώτα Διαμαντή: Στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς
- Γερμανία: 29,5 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση για χαμηλότερες τιμές ρεύματος για επιχειρήσεις και νοικοκυριά
- Αντίδραση Κομισιόν στις κυρώσεις σε πέντε Ευρωπαίους μεταξύ των οποίων και ο Τιερί Μπρετόν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








