«Μπορούμε να τους πιστέψουμε στα λόγια τους», είπε ο ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ - «Ας ελπίσουμε ότι δεν μοιράζονται», τόνισε
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι μοιράζεται πληροφορίες με το Ιράν κατά τη διάρκεια του πολέμου , δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ, όπως μεταδίδει το CNBC.
«Οπότε, ξέρετε, μπορούμε να τους πιστέψουμε στα λόγια τους», δήλωσε ο Γουίτκοφ στην εκπομπή «Money Movers» του CNBC κατά τη διάρκεια συνέντευξης την Τρίτη. «Ας ελπίσουμε ότι δεν μοιράζονται χρήματα».
Ο Τραμπ συνομίλησε με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν τη Δευτέρα.
Ο Γουίτκοφ ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του αν πίστευε ότι η Ρωσία μοιραζόταν πληροφορίες με το Ιράν σχετικά με την τοποθεσία των αμερικανικών στρατιωτικών περιουσιακών στοιχείων και, αν ναι, γιατί η κυβέρνηση Τραμπ θα άρει τις κυρώσεις που είχαν απαγορεύσει στα ινδικά διυλιστήρια να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο.
«Λοιπόν, δεν είμαι αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών, οπότε δεν μπορώ να σας πω», απάντησε ο Γουίτκοφ.
«Μπορώ να σας πω ότι χθες, στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο, οι Ρώσοι είπαν ότι δεν έχουν κοινοποιήσει πληροφορίες», είπε ο Γουίτκοφ. «Αυτό είπαν».
Ο Γουίτκοφ είπε επίσης ότι αυτός και ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, είχαν ξεχωριστή τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί της Δευτέρας με τον Γιούρι Ουσάκοφ, σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν.
Ο Ουσάκοφ, σε εκείνη την τηλεφωνική κλήση, «επανέλαβε το ίδιο», ότι η Ρωσία δεν μοιράζεται πληροφορίες με το Ιράν, είπε ο Γουίτκοφ.
Το MS Now, σε δημοσίευμα του Σαββάτου που επικαλέστηκε δύο Αμερικανούς αξιωματούχους με γνώση της κατάστασης, ανέφερε ότι η Ρωσία παρέχει στο Ιράν πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις δυνάμεις του έθνους να χτυπήσουν αμερικανικά πλοία, αεροσκάφη και στρατιωτικές βάσεις στη Μέση Ανατολή.
«Η Ρωσία παρέχει βοήθεια στις μυστικές υπηρεσίες του Ιράν», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους στο MS Now.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τέσσερις νεκροί στο Λίβανο από επιδρομές του Ισραήλ
- Κλειστοί δρόμοι στη Θεσσαλονίκη Σάββατο και Κυριακή λόγω του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»
- Ο Ερντογάν απέπεμψε τον υπουργό Παιδείας λόγω των ενόπλων επιθέσεων σε σχολεία
- Ο Αραγτσί αποχώρησε από το Πακιστάν χωρίς συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους
- Ελλάδα και Γαλλία στρατηγική συμμαχία για μια ισχυρότερη Ευρώπη
- Τι προβλέπει το μνημόνιο με τη Γαλλία για την πυρηνική τεχνολογία
- Καθαρισμοί οικοπέδων: Έως 15 Ιουνίου δήλωση καθαρισμού
- Η Euronext εγκαινιάζει Κέντρο Τεχνολογίας και Υποστήριξης στην Αθήνα, ενισχύοντας το τεχνολογικό της αποτύπωμα στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








