Ο προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται στα 43,7 εκατ. ευρώ και πραγματοποιούνται ενώ το ξενοδοχείο λειτουργεί κανονικά
Η κοινοπραξία του Ομίλου ΑΒΑΞ και της Μπαλλιάν Τεχνική ανέλαβε και υλοποιεί την ανακαίνιση του ξενοδοχείου της Αθήνας, Athenaeum InterContinental Athens, με προϋπολογισμό 43,7 εκ. ευρώ. Πρόκειται για ένα τεχνικό εγχείρημα μεγάλης σημασίας, καθώς το πρόγραμμα ανακαίνισης του μεγαλύτερου ξενοδοχείου της Αθήνας (563 δωμάτια) και Συνεδριακού χώρου πραγματοποιείται ενώ το ξενοδοχείο λειτουργεί κανονικά.
Το πρόγραμμα ανακαίνισης του Athenaeum InterContinental Athens περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση όλων των δωματίων και σουιτών, και θα υλοποιηθεί σε δύο περιόδους εξασφαλίζοντας την αδιάλειπτη λειτουργία του ξενοδοχείου: η πρώτη, αφορά στην ανακαίνιση 253 δωματίων, σε μία από τις δύο πτέρυγες του ξενοδοχείου, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2025, ενώ η δεύτερη στα υπόλοιπα 310 δωμάτια θα εκτελεστεί κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου 2025-2026.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος ΑΒΑΞ, με μακρά εμπειρία και τεχνογνωσία σε έργα υψηλών απαιτήσεων, σε συνεργασία με την Μπαλλιάν Τεχνική, επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους στην παράδοση κατασκευαστικών υποδομών που συνδυάζουν την ποιότητα με τη σύγχρονη αισθητική και τη λειτουργική αριστεία.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθεί καθολική ανανέωση του Tobar στο lobby καθώς και κατασκευή εντυπωσιακής πισίνας υπερχείλισης στο χώρο του Acropolis Terrace στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες.
Το Athenaeum InterContinental, μέλος της αλυσίδας Donkey Hotels, το προηγούμενο διάστημα έχει ήδη προχωρήσει σε επενδύσεις που αφορούν στην ανακαίνιση των εστιατορίων Artbistrot & Artlounge που βρίσκονται στο lobby, καθώς και στην αναμόρφωση του Club Lounge στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου.
Ο σχεδιασμός του έργου ανήκει στο αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project και εδράζεται σε στοιχεία από τη νεοκλασική αρχιτεκτονική της Αθήνας, διατηρώντας τον ξεχωριστό χαρακτήρα του ξενοδοχείου, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη φιλοξενία στην πρωτεύουσα, καταλήγει η ανακοίνωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις