Αύξηση 1,6% κατέγραψε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της ελληνικής αγοράς το Νοέμβριο, φτάνοντας το 63,7% έναντι 62,7% στο τέλος του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο Αξίαnumbers.
Ωστόσο, συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ (1.630,28 εκατ. ευρώ ή 4,2%) στη συνολική κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής αγοράς η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ανέρχεται σε 61,0% έναντι 60,4% παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 1,0% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.
Η συνολική αξία συναλλαγών ανήλθε στα 1,21 δισ. ευρώ (αυξημένη κατά 32,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αυξημένη κατά 32,6% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους).
Οι ξένοι επενδυτές τον Νοέμβριο 2016 πραγματοποίησαν το 53,1% της συνολικής αξίας συναλλαγών.
Η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ATHEX) έκλεισε στα €38,71 δισ., αυξημένη κατά 7,2% από τον προηγούμενο μήνα. Εάν δεν ληφθεί υπόψη η κεφαλαιοποίηση που κατέχει το ΤΧΣ, η αύξηση αγγίζει το 6,7%.
Οι εισροές κεφαλαίων από ξένους επενδυτές στην Ελληνική Αγορά, κατά την διάρκεια του Νοεμβρίου, ήταν περισσότερες από τις εκροές.
Ο συνολικός αριθμός των αξιών που μεταβιβάστηκαν λόγω διακανονισμού χρηματιστηριακών συναλλαγών ανήλθε στα 1.830.463.534 τεμάχια καταγράφοντας αύξηση 85,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (986.641.222 τεμάχια) και μείωση 69,3% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2015 (5.959.265.625 τεμάχια).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δήλωση Ανδρουλάκη για τα 30 χρόνια χωρίς Ανδρέα Παπανδρέου
- Νεκρός μηχανοδηγός και 89 τραυματίες από σύγκρουση τρένων κοντά στο Μπέντφορντ
- Porsche: Νέο πακέτο περικοπών πριν τον Ιούλιο επιδιώκει ο Leiters
- Λήγει η προθεσμία για τον καθαρισμό οικοπέδων
- Ελληνικό Μετρό: Αναμόρφωση προϋπολογισμού λόγω αποζημιώσεων για έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης
- Πέθανε ο νομπελίστας φυσικός Φρανσουά Ανγκλέρ
- Καιρός: Ισχυρά μελτέμια έως 8 μποφόρ και αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς
- Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στη Λεπτοκαριά Θεσπρωτίας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







