Η Ισπανία ήταν η χώρα με τις καλύτερες επιδόσεις το α΄ τρίμηνο 2024 με ανάπτυξη 0,7%, σύμφωνα με την Eurostat
Το α΄ τρίμηνο του 2024, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ , σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα την προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσίευσε η Eurostat, γεγονός που υποδηλώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια αργή ανάκαμψη μετά από έξι συνεχόμενα τρίμηνα στάσιμης ή αρνητικής ανάπτυξης.
Να σημειωθεί ότι το δ΄ τρίμηνο του 2023, το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 0,1% στην Ευρωζώνη και παρέμεινε σταθερό στην ΕΕ .

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του 2024, μετά από +0,1% στην Ευρωζώνη και +0,2% στην ΕΕ στην προηγούμενο τρίμηνο.
Μεταξύ των μεγαλύτερων χωρών της ευρωζώνης, η Ισπανία ήταν η χώρα με τις καλύτερες επιδόσεις το α΄ τρίμηνο με ανάπτυξη 0,7%, ενώ η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία ήταν όλες στο επίπεδο ή λίγο κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Για την Ελλάδα υπάρχουν στοιχεία μόνο για το δ΄τρίμηνο του 2023.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, το ΑΕΠ στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 0,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο (μετά από +0,8% το τέταρτο τρίμηνο του 2023). Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,0% (μετά από +3,1% το προηγούμενο τρίμηνο).
Αύξηση της απασχόλησης στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ
Ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 0,3% στην Ευρωζώνη και κατά 0,2% στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Αυτές είναι οι ίδιες τάσεις με αυτές που παρατηρήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δεν επηρεάζουν την ανάπτυξη της Box Now οι φόροι στα κινεζικά δέματα
- Χρυσός και ασήμι με εβδομαδιαίες απώλειες λόγω των τεχνολογικών μετοχών
- Η υπόθεση κατασκοπείας στην Ελλάδα και οι συλλήψεις στη Γαλλία
- Πτώση για τις ασιατικές μετοχές, άνοδος για τα κρυπτονομίσματα
- Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Πότε ξεκινάει, ποιοι συμμετέχουν και επόμενη στάση Αττική
- Ένα βήμα πριν την αδειοδότηση το ξενοδοχείο του Π. Μπούμπουρα στη Λήμνο
- Εργασίες με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας Σάββατο και Κυριακή
- “Καμπάνα” 10 ετών και πρόστιμα – μαμούθ για τον παράνομο τζόγο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








