Πολιτική

Μπελέρης: Παζλ μεθοδεύσεων από τον Εντι Ράμα, συνεχίζω τον αγώνα

«Μου δόθηκε διοικητική άδεια να παρευρεθώ στην ανακοίνωση της απόφασης καθαίρεσης μου, αλλά όχι για να ορκιστώ Δήμαρχος», τονίζει ο ευρωβουλευτής

«Το παζλ μεθοδεύσεων -που εμπνεύστηκε και εκτέλεσε από την αρχή έως το τέλος ο κ. Ράμα- ολοκληρώθηκε σήμερα. Το σχέδιο του ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντη Μπελέρης.

Όπως επισημαίνει, «για να γίνει αυτό χρειάστηκε η πραξικοπηματική σύλληψη μου, μια δίκη-παρωδία, με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστή που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρο του Εφετείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΠΕΞ για καθαίρεση Μπελέρη: Καινοφανής πρακτική με πολλά ερωτηματικά

«Να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στο εκλεγμένο πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να παραστεί στις εργασίες της Ολομέλειας στις 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο» - ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης

Χρειάστηκε η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας για ολόκληρους μήνες, χρειάστηκε επίσης η παραβίαση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, η καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικής αρχής με την «κατάληψη» που ακολούθησε στον Δήμο Χειμάρρας.

Στο Δήμο, όπου νίκησε η Δημοκρατία και στη συνέχεια -δυστυχώς- εκμαυλίστηκε στον ύψιστο βαθμό.

Αποκορύφωμα είναι ότι μου δόθηκε διοικητική άδεια να παρευρεθώ στην ανακοίνωση της απόφασης καθαίρεσης μου, ενώ δεν μου δόθηκε αντίστοιχη άδεια για να ορκιστώ Δήμαρχος, δημιουργώντας επικίνδυνο δεδικασμένο για τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ωστόσο, ο δίκαιος αγώνας μας θα συνεχιστεί. Το οφείλουμε στους Χειμαρριώτες, το οφείλουμε στους Έλληνες, το οφείλουμε όμως και στους Ευρωπαίους πολίτες. Σε όσους, δηλαδή, δεν δέχτηκαν ποτέ εκπτώσεις στο κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία».

Καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας 

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στα Τίρανα αποφάσισε την αφαίρεση του αξιώματος του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη. Η απόφαση λήφθηκε βάσει του νόμου για την αποεγκληματοποίηση των δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων, εφόσον υπάρχει εις βάρος τους τελεσίδικη ποινική απόφαση από τα δικαστήρια.

Όπως είναι γνωστό, ο Φρέντη Μπελέρης δικάστηκε τελεσίδικα την προηγούμενη Παρασκευή με δύο χρόνια φυλάκιση από το Εφετείο του Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος, για εκλογική διαφθορά.

Ο Φρέντη Μπελέρης δικαιούται εντός μίας βδομάδας να προσφύγει σε έφεση στο Εκλογοδικείο. Σε περίπτωση που η σημερινή απόφαση παραμείνει σε ισχύ και στο Εκλογοδικείο, τότε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ενημερώνει σε δύο μέρες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα ορίσει την ημέρα των πρόωρων εκλογών στον Δήμο Χειμάρρας, οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν εντός 40 ημερών.

Στη σημερινή ακρόαση στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή παρέστη με τη συνοδεία αστυνομίας και ο φυλακισμένος Φρέντη Μπελέρης, ο οποίος έκρινε τη συνεδρίαση ως συνέχεια των όλων σκευωριών εναντίον του.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu