Το τεχνολογικό ράλι θα συνεχιστεί για 6-12 μήνες
Αναβάθμιση των προοπτικών των αμερικανικών μετοχών πραγματοποίησε η BlackRock δίνοντας σύσταση για αυξημένες θέσεις (overweight) από ουδετερότητα (neutral), που ήταν η προηγούμενη σύσταση, καθώς ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο βλέπει την ανοδική δυναμική του S&P-500 να συνεχίζεται τους επόμενους έξι έως 12 μήνες εν μέσω ήπιου πληθωρισμού και πιθανών μειώσεων των επιτοκίων από την Fed.
Το τεχνολογικό ράλι της Wall Street, που τροφοδοτείται από τον ενθουσιασμό των επενδυτών για την τεχνητή νοημοσύνη, θα πρέπει «να διευρυνθεί καθώς ο πληθωρισμός πέφτει περαιτέρω, η Fed αρχίζει να μειώνει τα επιτόκια και η αγορά εμμένει στις ρόδινες μακροοικονομικές προοπτικές της», δήλωσε μια ομάδα αναλυτών με επικεφαλής τον Jean Boivin, επικεφαλής του Ινστιτούτου Επενδύσεων BlackRock.
«Οι αγορές τιμολογούν μια ήπια οικονομική προσγείωση όπου ο πληθωρισμός θα πέσει στο 2% χωρίς ύφεση», σημείωσαν οι αναλυτές. «Με τις αγορές να τείνουν να επικεντρώνονται σε ένα θέμα τη φορά, αυτή η αφήγηση μπορεί να υποστηρίξει το ράλι στον τακτικό μας ορίζοντα και να του επιτρέψει να επεκταθεί πέρα από την τεχνολογία».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΥΠΑ: Μέχρι 12/10 οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία σε επτά ΠΕΠΑΣ
- Σε διαγωνισμό για μίσθωση ακινήτου στην οδό Βουλής του ΤΑΠΑΣΑ
- Τσιάρας: Nα αποφύγουμε το lockdown από την ευλογιά των προβάτων
- Παναθηναϊκός-Παρτίζαν στις 12:30 στην ΕΡΤ από τη Μελβούρνη για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»
- Μετρό: Κλείνουν στις 15:30 οι σταθμοί “Κορυδαλλός” και “Μανιάτικα” με εντολή της ΕΛΑΣ
- Roche: Εξαγοράζει την 89bio για 3,5 δισ. δολάρια
- Σε λειτουργία το report.oasa.gr για υποβολή καταγγελιών στα Μέσα Μεταφοράς
- Φάνης Μιμιγιάννης: Ο νέος SDA Director της Κωτσόβολος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις