Θα ανέλθουν στο 6% του ΑΕΠ 3,9% το 2023 και 2,7% το 2021
Η Ρωσία σχεδιάζει για το επόμενο έτος μια κολοσσιαία αύξηση στις αμυντικές της δαπάνες, οι οποίες θα ανέλθουν στο 6% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), από 3,9% το 2023 και 2,7% το 2021, ανέφερε σήμερα το Bloomberg News.
Η Μόσχα διπλασίασε τους στόχους της ως προς τις αμυντικές της δαπάνες το 2023 υπερβαίνοντας τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters τον Αύγουστο, καθώς το κόστος του πολέμου στην Ουκρανία αυξάνεται και επιβαρύνει όλο και πιο πολύ τα οικονομικά της Ρωσίας.
Το αυξανόμενο κόστος του πολέμου στηρίζει την περιορισμένη οικονομική ανάκαμψη της Ρωσίας φέτος με την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά έχει ήδη ωθήσει τα δημοσιονομικά του προϋπολογισμού σε έλλειμμα περίπου 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων – ένα ποσό που επιδεινώνεται από την πτώση των εσόδων από τις εξαγωγές.
Η κυβέρνηση επρόκειτο να συζητήσει σήμερα σχέδιο προτάσεων για τον προϋπολογισμό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΥΠΕΞ: Δεν υπήρξε εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων επαναπατρισθέντων από τη Μ. Ανατολή
- Meta: Αυξάνει τις χρεώσεις στους διαφημιζόμενους για να καλύψει το κόστος των φόρων στην Ευρώπη
- Wall Street: Νευρικότητα από τις υψηλές τιμές πετρελαίου
- Γερμανία: Συνελήφθη στην Κύπρο ύποπτος για λαθρεμπόριο όπλων για λογαριασμό της Χαμάς
- Επίθεση με drone στα ΗΑΕ: Διέκοψε τη λειτουργία του το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Adnoc
- Μεγάλη πτώση 11,9% των εξαγωγών τον Ιανουάριο – Νέα πρόκληση ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή
- Χέγκεθ: «Σήμερα Τρίτη θα είναι η πιο έντονη ημέρα επιθέσεων εντός του Ιράν»
- Ο Πιερρακάκης θέλει ενοποίηση αποταμιεύσεων και επενδύσεων, αλλά πρώτα ας κάνει παρέμβαση για τα επιτόκια καταθέσεων στη χώρα του
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








