Προσπαθώντας να αποκλείσουν μια ακροδεξιά γαλλική κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές τον Απρίλιο του 2027, στις διαπραγματεύσεις για τη θέση διαδόχου της προέδρου της ΕΚΤ
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ενδέχεται να επιλέξουν να επιταχύνουν την αναζήτηση διαδόχου της Κριστίν Λαγκάρντ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), προκειμένου να αποφύγουν να έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ακροδεξιό Γάλλο πρόεδρο μετά τις εκλογές του 2027.
Όπως θυμίζει το Bloomberg, η θητεία της Λαγκάρντ λήγει τον Οκτώβριο του 2027 και η απόφαση συνήθως λαμβάνεται το καλοκαίρι.
Ωστόσο, η απειλή μιας νίκης της Μαρίν Λεπέν ή του προστατευόμενού της, Ζορντάν Μπαρντελά, στις εκλογές που θα γίνουν τον Απρίλιο του 2027 στη Γαλλία, θα μπορούσε να ωθήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να προσαρμόσουν το χρονοδιάγραμμά τους, έτσι ώστε να μην έχει λόγο μια ακροδεξιά γαλλική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις για τη θέση διαδόχου της Λαγκάρντ.
Πρόωρη αποχώρηση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας Γαλλίας
Οι παραπάνω πληροφορίες έρχονται καθώς πρόσφατα έγινε γνωστό ότι θα αποχωρήσει πρόωρα ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, κάτι που σημαίνει αυτόματα ότι η επιλογή του αντικαταστάτη του ανατίθεται στον Εμανουέλ Μακρόν.
«Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για να ληφθούν αποφάσεις πριν από τις γαλλικές εκλογές», δήλωσε ο Εμμανουήλ Μενχ, καθηγητής στη Σχολή Χρηματοοικονομικών της Φρανκφούρτης και πρώην αξιωματούχος της Bundesbank.
«Σίγουρα θα ήταν ευκολότερο με τον Μακρόν παρά με τη Λεπέν ή τον Μπαρντελά, οι οποίοι έχουν ήδη δηλώσει ότι έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις για τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει η ΕΚΤ».
Timeline

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μακάριος Λαζαρίδης: Στις 2 Ιανουαρίου 2026 έγραφε ότι είχε αποφοιτήσει από Δημόσιο Πανεπιστήμιο!
- Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι δεν έχει τελειώσει με το Ιράν – Επίθεση και κατά Ερντογάν
- ΑΑΔΕ: Δεσμεύτηκαν 229 πολυτελή ΙΧ με ξένες πινακίδες
- Στην Ελλάδα έφθασε το Άγιο Φως
- Η Black Cube παραδέχεται την εμπλοκή της στην παγίδευση συνεργάτη του Χριστοδουλίδη στην Κύπρο
- Αμερικανικά πολεμικά πλοία επιχείρησαν να περάσουν τα Στενά του Ορμούζ μετά την ανάρτηση Τραμπ για «εκκαθάριση» της περιοχής
- Ιράν: Βασικό αίτημα η κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι οι ΗΠΑ «ανοίγουν» τα Στενά του Ορμούζ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








