Όλο και περισσότεροι στρατηγικοί αναλυτές «ψηφίζουν» κινεζικές μετοχές, αναδεικνύοντάς τες σε κορυφαία αγορά για το 2023, σύμφωνα και με τον Μάικλ Χάρτνετ της Bank of America.
Το νέο οικονομικό άνοιγμα της Κίνας πρόκειται να δώσει ώθηση στις μετοχές, καθώς τα νοικοκυριά έχουν πλεονάζουσες αποταμιεύσεις, γράφουν οι αναλυτές της BofA σύμφωνα με το Bloomberg, προσθέτοντας ότι ο αντίστοιχος τερματισμός των περιορισμών για την πανδημία ενίσχυσε τις μετοχές στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Συνέστησαν επίσης την πώληση αμερικανικών τεχνολογικών μετοχών ως παράδειγμα μιας εκ των 10 κορυφαίων συναλλαγών για το 2023.

Covid-βαρόμετρο για τις κινεζικές μετοχές το 2022
Πρόκειται για προσεγγίσεις που ακολουθούν μια αρκετά απότομη ανάκαμψη των κινεζικών μετοχών, καθώς ο MSCI China Index σημείωσε άνοδο 19% αυτό τον μήνα και ο δείκτης Hang Seng εισήλθε σε θετικό πρόσημο. Ωστόσο, ο δείκτης MSCI Inc. παραμένει μειωμένος κατά 33% φέτος. Μέχρι τον Οκτώβριο, οι κινεζικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένου του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ, είχαν ξεπουλήσει 6 τρισ. δολάρια από την κορύφωσή τους τον Φεβρουάριο του 2021.
Οι αναλυτές της Bank of America «πόνταραν» επίσης στην πώληση μετοχών τεχνολογίας ΗΠΑ, παρά την πτώση 28% στον δείκτη Nasdaq 100 φέτος, που φαίνεται πως δεν είναι αρκετή. Οι τεχνολογικές εταιρείες βαρέων βαρών εισέρχονται σε στενωπό, καθώς η εποχή της χαλαρής νομισματικής πολιτικής έχει τελειώσει, ενώ θα ανακύψουν κίνδυνοι από περισσότερες ρυθμίσεις και κανονισμούς, σύμφωνα με τον Χάρτνετ.
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών αντανακλούν μια ολοένα και πιο αρνητική οπτική για την αμερικανική τεχνολογία. Ο κλάδος αναμένει συρρίκνωση κερδών το 2023, κάτω από τις προσδοκίες του Οκτωβρίου για αύξηση 3,8%, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence. Για το S&P 500 συνολικά, οι αναλυτές αναμένουν αύξηση κερδών 3,1%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Austriacard Holdings: “Μπλόκο” στην Αθήνα για τις μετοχές της DNP
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG: Προαιρετική Δημόσια Πρόταση Εξαγοράς της DNP: Ενημέρωση για το αίτημα χωριστής διαπραγματευσιμότητας των προσφερόμενων μετοχών
- ΕΛΣΤΑΤ: Περισσότερα πλοία, μικρότερη συνολική χωρητικότητα τον Ιούνιο
- Συναγερμός στα Γρεβενά για φωτιά σε δύσβατη δασική έκταση στο Χρώμιο
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - DNP: Ενημέρωση σχετικά με τo αίτημα χωριστής διαπραγματευσιμότητας στο Euronext Athens των προσφερόμενων μετοχών Austriacard προς πώληση στο πλαίσιο της προαιρετικής δημόσιας πρότασης εξαγοράς από την Dai Nippon Printing Co., Ltd.
- Στα χνάρια Κουκάκη ο Χρήστος Σπίρτζης με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις υποκλοπές
- Συναγερμός στη Χίο για φωτιά στο Βίκι – Ηχησε το 112
- Streaming: 4 στους 10 Ελληνες πληρώνουν για ταινίες, σειρές και αθλητικά
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








