Αγορές

BofA: Δεν υπάρχουν ενδείξεις «φούσκας» στις αμερικανικές μετοχές

Το ράλι στις αμερικανικές μετοχές δεν αντανακλά μεγάλο χάσμα ανάμεσα στις τιμές των μετοχών και στην αξία τους, σύμφωνα με αναλυτές της τράπεζας

Η Bank of America (BofA) βλέπει ελάχιστες ενδείξεις που να στηρίζουν τις ανησυχίες που εκφράζουν κάποιoι αναλυτές και επενδυτές ότι η αμερικανική αγορά μετοχών έχει σημειώσει υπερβολικά μεγάλη άνοδο και πλησιάζει σε επίπεδα «φούσκας».

Το ράλι στις αμερικανικές μετοχές δεν αντανακλά μεγάλο χάσμα ανάμεσα στις τιμές των μετοχών και στην αξία τους, σύμφωνα με αναλυτές της τράπεζας.

Τη Δευτέρα ο S&P 500 κινήθηκε χαμηλότερα, διευρύνοντας τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, με τους επενδυτές να είναι σε επιφυλακή ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό του Φεβρουαρίου. Μια αρνητική μέτρηση θα μπορούσε να μεταθέσει τις προβλέψεις όσον αφορά τις μειώσεις επιτοκίων από τη Fed για αργότερα το 2024. Ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να ενισχύσει τους φόβους ότι οι αμερικανικές μετοχές έχουν κινηθεί υπερβολικά υψηλά, μετά την άνοδο του S&P 500 τις τελευταίες 16 από τις 19 εβδομάδες.

Ωστόσο, οι αναλυτές της BofA επικαλούνται τα ισχυρά κέρδη των εισηγμένων και την ανθεκτική οικονομία και βλέπουν περιθώρια για περαιτέρω άνοδο.

Η τράπεζα αύξησε τον στόχο για τον S&P 500 στο τέλος της χρονιάς στις 5.400 μονάδες την περασμένη εβδομάδα, περίπου 5% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

«Κατά τη γνώμη μας αυτή η bull market θα έχει συνέχεια» υποστηρίζουν σύμφωνα με το Bloomberg οι αναλυτές της BofA.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu