Για πρώιμα σημάδια φυγής των επενδυτών από τις μετοχές τεχνολογίας μετά το ράλι τύπου 1999 που διαμόρφωσε μια “μίνι-φούσκα” μιλά η Bank of America, όπως σημειώνει το Bloomberg.
Ο τομέας της τεχνολογίας είδε εκροές 2 δισ. δολαρίων, τις μεγαλύτερες των τελευταίων 10 εβδομάδων, στις πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης έως τις 21 Ιουνίου, ανέφερε ο αναλυτής της BofA, Μάικλ Χάρτνετ, επικαλούμενος στοιχεία της EPFR Global.
Το ράλι των αμερικανικών μετοχών σταμάτησε αυτή την εβδομάδα, καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων φέτος, την ώρα που οι μετοχές ανέβαιναν με την ελπίδα ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα τελειώσουν σύντομα.
Ο Χάρτνετ δήλωσε ότι οι επενδυτές “έχουν κολλήσει σε μετοχές ανάπτυξης”, όπως η τεχνολογία, επειδή οι τράπεζες και τα εμπορικά ακίνητα εξακολουθούν να “έχουν δονήσεις ύφεσης, ιδίως υπό το πρίσμα των ανανεωμένων αυξήσεων της κεντρικής τράπεζας”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φέσια στην ΕΤΑΔ από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού – Επιβεβαιώνει αλλά επιμένει στη σιωπή
- Γενοκτονία διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα με τη βούλα του ΟΗΕ
- Η ΕΕ κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδονησία, μετά από 9 χρόνια διαπραγματεύσεων
- Μέτρα και δράσεις αποκατάστασης του πυρόπληκτου Φενεού
- Ευρωπαϊκές αγορές: Στο «κόκκινο» οι δείκτες με πιέσεις στις τράπεζες
- Η Ελλάδα πιο κοντά με την Ινδία από την συνεργασία Aegean – IndiGo
- Έρευνα Ferryhopper: Τουριστική «βασίλισσα» του καλοκαιριού η Πάρος με +45% αύξηση εισιτηρίων
- H CrediaBank για την εξαγορά της HSBC Μάλτας έναντι 200 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις