Πτωτικά κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές , με τους τίτλους της Eurobank και της Πειραιώς να δέχονται ισχυρές πιέσεις, ενώ από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με σημαντικά κέρδη έκλεισαν η Coca Cola HBC, η Τιτάν και η Grivalia Properties.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 676,13 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,32%.
Ενδοσυνεδριακά κατάγραψε κατώτερη τιμή στις 672,15 μονάδες (-0,91%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 23,490 εκατ. ευρώ , ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 118.303.066 τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή πτώση σε ποσοστό 0,08%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε με ανεπαίσθητη άνοδο σε ποσοστό 0,01%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Grivalia Properties (+3,66%), της Coca Cola HBC (+2,96%), της Τιτάν (+1,82%), της Ελλάκτωρ (+1,17%) ,της ΕΥΔΑΠ (+0,53%) και της ΜΕΤΚΑ (+0,37%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (-13,04%), της Πειραιώς (-9,09%), της Alpha Bank (-3,64%), της Viohalco (-3,00%), του ΟΠΑΠ (-2,27%), των ΕΛΠΕ (-1,89%), της Folli Follie (-1,81%) και της Εθνικής (-1,79%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Χημικών (+5,48%), της Υγείας (+3,84%), των Τροφίμων (+2,95%), της Ακίνητης Περιουσίας (+2,13%) και των Κατασκευών (+1,43%).
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-4,22%), των Ταξιδιών (-1,90%) και του Εμπορίου (-1,78%).
Ανοδικά κινήθηκαν 40 μετοχές, 54 πτωτικά και 15 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Audiovisual +21,82%, Ακρίτας +18,75%, Dionic +17,24%,Κέκροψ +9,50% και Γενική Εμπορίου +9,32%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Πήγασος -15,73%, Eurobank-13,04%, Νίκας -12,22%, Πειραιώς -9,09% και Δρομέας -7,76%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eπενδύσεις στο κοτόπουλο από Νιτσιάκο μέχρι Marks & Spencer, λόγω ακρίβειας στο μοσχάρι
- Εταιρεία εκτελωνισμού από το γιο του πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη
- Έκρηξη στην παράλληλη απασχόληση: Πάνω από 3,1 εκατ. δουλειές για 2,8 εκατ. μισθωτούς
- Έργα και ημέρες Metlen (Μυτιληναίος) στην Αχλάδα Φλώρινας με το λιγνίτη και ο περίεργος ρόλος του δημοσίου
- Η κοινότητα της Ουκρανίας ζητά τέλος στον πόλεμο -Πορεία από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα (video)
- Θεοδωρικάκος: Έγκριση 400 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για τη βαριά βιομηχανία και αυτάρκεια στην παραγωγή χαρτιού
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έβγαλαν αντίδραση στους νέους δασμούς Τραμπ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: «Απαλλακτικό» το πόρισμα ΝΔ για Βορίδη και Αυγενάκη – Η αντιπολίτευση ζητά προκαταρκτική
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





