Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο τέλος Φεβρουαρίου-συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ- ανήλθε στο 59,2% παρουσιάζοντας μείωση συγκριτικά με το ποσοστό του 60,0% που είχε διαμορφωθεί στο τέλος Ιανουαρίου 2017, ενώ χωρίς την συμμετοχή του ΤΧΣ το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 61,8% έναντι 62,6%.
Οι Έλληνες επενδυτές στο τέλος του μήνα κατείχαν το 40,8% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης των μετοχών στο Χ.Α. από 40% τον Ιανουάριο.
Τον Φεβρουάριο 2017 οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εκροές της τάξης των 22,15 εκατ. ευρώ.
Οι Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται αγοραστές, με εισροές κεφαλαίων ύψους 22,12 εκατ. ευρώ. Οι ξένοι επενδυτές τον Φεβρουάριο 2017 πραγματοποίησαν το 48,5% των συναλλαγών (σε σχέση με το 53,2% τον προηγούμενο μήνα ενώ τον Φεβρουάριο του 2016 είχαν πραγματοποιήσει το 56,2% των συναλλαγών).
Η Αξία Συναλλαγών του Φεβρουαρίου 2017 έφτασε τα 825,67 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση κατά 1,5% από τη συναλλακτική δραστηριότητα του προηγούμενου μήνα που ήταν 838,59 εκατ. ευρώ. Σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2016 που η αξία συναλλαγών ήταν 1.275,63 εκατ. ευρώ, σημειώθηκε μείωση 35,3%. Αντίστοιχα, η Μέση Ημερήσια Αξία Συναλλαγών του Φεβρουαρίου 2017 ήταν 43,46 εκατ. ευρώ, αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη του προηγούμενου μήνα (39,93 εκατ. ευρώ) και μειωμένη της αντίστοιχης του ίδιου μήνα του προηγούμενου έτους (60,74 εκατ. ευρώ).
Ο αριθμός των Ενεργών Μερίδων για το μήνα Φεβρουάριο 2017 ανήλθε στις 15.858 έναντι 16.869 κατά τον προηγούμενο μήνα (τον Φεβρουάριο του 2016 ο αριθμός των ενεργών μερίδων ανήλθε στις 21.159). Τον Φεβρουάριο 2017 δημιουργήθηκαν 543 Νέες Μερίδες Επενδυτών έναντι 584 νέων Μερίδων που δημιουργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα.
Η Κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο τέλος του μήνα υπολογίστηκε στα 37,79 δισ. ευρώ.
Σε σχέση με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του προηγούμενου μήνα που ήταν 36,02 δισ. ευρώ, σημειώθηκε αύξηση 4,9% ενώ συγκρινόμενη με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του ίδιου μήνα του προηγούμενου έτους που ήταν 31,15 δισ. ευρώ, σημειώθηκε αύξηση κατά 21,3%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σφαλιάρα και από τη Βόρεια Μακεδονία, κι αυτοί ασχολούνται με την εγχώρια προπαγάνδα
- Κύριε Γεραπετρίτη χάσαμε και τον Χαφτάρ;
- Συνάντηση στην Γενεύη: Ευρωπαίοι και Ιράν δήλωσαν πρόθυμοι να συνεχίσουν τις συζητήσεις
- Γκουίντο Κροζέτο (Ιταλός ΥΠΑΜ): «Το ΝΑΤΟ δεν έχει, πλέον, λόγο ύπαρξης»
- Πούτιν: «Ολόκληρη η Ουκρανία είναι θεωρητικά δική μας»
- Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Αμοργό
- Συντάξεις: Από 23 έως 27 Ιουνίου οι καταβολές
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες 1,5% ολοκλήρωσε την εβδομάδα ο Stoxx 600
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις