Νέα έρευνα επικαλείται ''έλλειψη ενημέρωσης των χρηστών για χρήση των δεδομένων τους από την τεχνητή νοημοσύνη''
Ξανά αναστάτωση για το X (πρώην Twitter) του Elon Musk.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ένωσης Noyb, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης X είναι στόχος προσφυγών σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, για την «παράνομη» χρήση εκ μέρους του προσωπικών δεδομένων χρηστών του διαδικτύου για να εκπαιδεύσει το πρόγραμμά του τεχνητής νοημοσύνης.
Κατά όσα τονίζονται στο κείμενο αυτό το X «ουδέποτε ενημέρωσε τους χρήστες του με ενεργό τρόπο ότι τα προσωπικά δεδομένα τους χρησιμοποιούνται για να εκπαιδευθεί η τεχνολογία του τεχνητής νοημοσύνης Grok», γράφει η βιεννέζικη μη κυβερνητική οργάνωση, μαύρο πρόβατο των γιγάντων της τεχνολογίας, η οποία είχε ήδη κάνει τον Ιούνιο τη Meta να υποχωρήσει στο ίδιο ζήτημα.
Απ΄όσα έγιναν γνωστά, η μη κυβερνητική οργάνωση κατέθεσε προσφυγές στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ολλανδία για να υποχρεώσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να σεβαστεί τα δικαιώματα των περισσότερων από 60 εκατομμύρια χρηστών του στην Ευρώπη. Μάλιστα, η Noyb λαμβάνει υπόψη την ανακοίνωση της αναστολής από το δίκτυο του Ίλον Μασκ της χρήσης προσωπικών δεδομένων έπειτα από μια συμφωνία στην οποία κατέληξε με την Ιρλανδική Επιτροπή για την Προστασία των Δεδομένων (DPC), που ενεργεί εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η οργάνωση ζητά να διεξαχθεί «πλήρης έρευνα» για να «εξασφαλισθεί ότι το Twitter (η προηγούμενη ονομασία του δικτύου X) σέβεται πλήρως» τον κανονισμό για την προστασία των δεδομένων (RGPD), που απαιτεί τη συναίνεση των χρηστών. «Φαίνεται πως η DPC δεν αμφισβήτησε την ίδια τη νομιμότητα της διαδικασίας (…) και δεν επιτίθεται στην καρδιά του προβλήματος», γράφει στην ανακοίνωση ο διευθυντής της Noyb Μαξ Σρεμς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας: «Να διατηρηθούν τα διαθέσιμα του ΝΑΤ στις τράπεζες»
- Wall Street: Απώλειες φέρνει η επικείμενη λήξη του τελεσιγράφου Τραμπ στο Ιράν
- ΗΠΑ: Μικρή αύξηση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας τον Μάρτιο
- Κομισιόν: Ένα στα τρία e-shop εξαπατά τους καταναλωτές την «Black Friday»
- Kαι επίσημα Άννα Βίσση-Δήμητρα Κούστα, συνέταιροι σε μουσικό hub με την επωνυμία ”Vission music”
- Μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα σχεδιάζει η Πολωνία για ανάσχεση των αυξήσεων
- ΓΣΕΒΕΕ για κατώτατο μισθό: Να υπολογιστούν και οι οριακές αντοχές των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων
- Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Κύπρου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








