Οι επιθετικές πωλήσεις που εκδηλώθηκαν προς το τέλος των συναλλαγών οδήγησαν την αγορά σε ισχυρή πτώση, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, εν μέσω χαμηλού τζίρου και εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητας για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 764,63 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,73%.
Αρχικά, προσπάθησε να αντιδράσει ανοδικά προς τα επίπεδα των 800 μονάδων, όταν κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 795,31 μονάδες, με κέρδη έως και 1,17%, τα οποία απώλεσε γρήγορα, για να κλείσει τελικά με σημαντικές απώλειες.
Στη διάρκεια των τριών τελευταίων πτωτικών συνεδριάσεων, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικές απώλειες 8,78%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 47,65 εκατ. ευρώ .
Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγορά μειώθηκε κατά 1,2 δισ. ευρώ σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,67%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 3,42%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+1,05%) και της Aegean Airlines (+0,59%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-7,33%), της ΜΕΤΚΑ (-6,35%), της ΕΧΑΕ (-6,05%), της Jumbo (-5,91%), της Μυτιληναίος (-5,73%), του ΟΛΠ (-5,52%), της Alpha Bank (-5,32%), της Motor Oil (-5,06%) και του ΟΠΑΠ (-4,52%).
Πτωτικά κινήθηκαν οι επιμέρους δείκτες, με εξαίρεση τον δείκτη των Ασφαλειών (+3,77%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-6,07%), των Πρώτων Υλών (-5,52%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-5,29%), των Βιομηχανικών Προϊόντων (-4,08%) και των Ταξιδιών (-4,06%).
Ανοδικά κινήθηκαν 38 μετοχές, 76 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Δούρος +20,00%, ‘Αλφα Γκρίσιν +18,75%, ΑΕΓΕΚ(κο)+16,67%, ΑΝΕΚ (κο) +10,91% και Κυριακούλης +10,00%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Εβροφάρμα -29,97%, Καθημερινή-19,80%, Revoil -17,74%, Mermeren-12,66% και Επίλεκτος -9,87%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Toyota: Στροφή με φόρα στα ηλεκτρικά για να προλάβει την κινεζική απειλή
- Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στη Νέα Ιωνία ρυθμίσεις στη σήραγγα της Εθνικής Αντιστάσεως
- Στην Κίνα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, συναντήθηκε με τον Wang Yi στο Πεκίνο
- Ναυάγιο φορτηγού πλοίου στην Ανδρο με αίσιο τέλος για το εννεαμελές πλήρωμα
- Δεν πάει ο Κώστας Καραμανλής στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
- Κίνηση στους δρόμους: Στο “κόκκινο” η κίνηση σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής
- Στην τελική ευθεία οι καθαρισμοί οικοπέδων για την αποφυγή πυρκαγιών
- D Group: Μετά το χιονοδρομικό Βασιλίτσας και την εξαγορά σχολείου, μπαίνει και στις κατασκευές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







