Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά καθώς πέτυχε να περιορίζει στο κλείσιμο τις ισχυρές απώλειες μετά το αρχικό κύμα πωλήσεων που έφερε την αγορά κάτω και από τα επίπεδα των 1.000 μονάδων.
Παράλληλα, σε θετικό έδαφος γύρισαν και οι ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο του deal μεταξύ UBS-Credit Suisse. Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με απώλειες άνω του 1% και ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης σημείωνε απώλειες σχεδόν 5%.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στο κλείσιμο της συνεδρίασης διαμορφώθηκε στις 1.027,47 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,71%. Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε κάτω και από τα επίπεδα των 1.000 μονάδων καταγράφοντας κατώτερη τιμή στις 998,29 μονάδες (-2,15%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 107,53 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 42.126.372 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,87%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,78%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Cenergy (+7,01%), του ΟΤΕ (+3,36%), της ΑΔΜΗΕ (+3,25%) και της Πειραιώς (+6,31%), ενώ και οι υπόλοιπες τράπεζες κινήθηκαν ανοδικά.
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Σαράντης (-4,02%), της Τιτάν (-1,96%), της Motor Oil (-1,77%), της Quest Συμμετοχών (-1,58%) και της Viohalco (-1,42%).
Συνολικά, τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 12.075.306 και 11.463.525 μετοχές, αντιστοίχως, ενώ τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Eurobank με 13,95 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 12,96 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινήθηκαν 63 μετοχές, 44 πτωτικά και 20 παρέμειναν σταθερές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eldorado Gold: Αύξηση εσόδων 38%, καθαρά κέρδη στους μετόχους 0,35 δολάρια ανά μετοχή το α΄τρίμηνο
- ΕΕ: Πρόστιμο 530 εκατ. ευρώ στο TikTok για παραβίαση των κανόνων απορρήτου δεδομένων
- Tesla: “Βουτιά” 80,7% των πωλήσεων στη Σουηδία τον Απρίλιο
- “Πράσινο φως” από την Κομισιόν για 3,13 δισ. ευρώ στην Ελλάδα
- Επ. Ανταγωνισμού: Πρόστιμο 127.314 ευρώ στην εταιρεία διανομής δημητριακών πρωϊνού, Aτλάντα
- ΔΥΠΑ: Επίδομα 1.000 ευρώ για χιλιάδες άνεργους
- Eurostat: Στο 6,2% σταθερή η ανεργία τον Μάρτιο – Στην Ελλάδα «τσίμπησε» στο 9%
- IOBE: Οριακή εξασθένιση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις