Κύμα κακοκαιρίας έρχεται από αύριο, Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες
Από το βράδυ της Δευτέρας έρχονται βροχές ενώ από τα ξημερώματα της Τρίτης, περνάμε σε ισχυρό καθεστώς θυελλωδών βοριάδων στο Αιγαίο, με εντάσεις που θα ξεπερνούν και τα 7 με 8 μποφόρ κατά περιόδους, έως και το τέλος της εβδομάδας.
Αυτοί οι βοριάδες θα μεταφέρουν σαφώς ψυχρότερες αέριες μάζες, έτσι από Τρίτη πρωί θα κάνει πλέον κρύο, ιδιαίτερα στα βόρεια και ανατολικά.
Θα προλάβουν να μετατρέψουν επίσης τις βροχές (Τρίτη) σε κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις έως και τα 800 μέτρα στην βόρεια χώρα πριν ο καιρός καθαρίσει.
Προσωρινή βελτίωση από Τετάρτη έως Παρασκευή
«Από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, ο καιρός θα βελτιωθεί, ηλιοφάνεια παντού, αλλά με κρύο και παγωνιά τις βραδινές και πρωινές ώρες με τις μέγιστες θερμοκρασίες έως 10℃ στα βόρεια, έως 14℃ στα νοτιότερα με εξαίρεση τμήματα προσκείμενα στους βοριάδες, στα οποία η συννεφιά και κάποια ορογραφικά φαινόμενα θα κρατάνε χαμηλότερα την θερμοκρασία σε σύγκριση με τις γειτονικές περιοχές.
Το κύριο χαρακτηριστικό πάντως είναι πως θα κάνει κρύο ιδιαίτερα τα βράδια και τα πρωινά, πολλές ηπειρωτικές περιοχές θα καταγράψουν αρνητικές θερμοκρασίες (παγετός) όλες τις επόμενες ημέρες.
Οι θερμοκρασίες από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος θα βρίσκονται κατά 3 με 6°C κάτω από τα κανονικά επίπεδα, κάτι το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό για την εποχή, όπως και οι ισχυροί βοριάδες που θα επικρατήσουν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ποιόν Ξυλούρη είχαν επισκεφθεί στην Κρήτη Σκέρτσος, Πιερρακάκης, Αυγενάκης;
- Elxis – At Home in Greece: Πλούσιοι ξένοι αγοράζουν βίλες αξίας €450.000 στην Ελλάδα
- Geely: Εγκαινιάζει το μεγαλύτερο Κέντρο Δοκιμών Οχημάτων στον κόσμο
- Προϋπολογισμός: Στα 65 δισ. ευρώ τα έσοδα από φόρους στο εντεκάμηνο 2025
- Allwyn: Συνεχίζονται οι αγορές μετοχών του ΟΠΑΠ
- HDD: Στα ύψη οι τιμές των σκληρών δίσκων καθώς η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά το δ’ τρίμηνο 2025
- Κωνσταντοπούλου για Σκρέκα: Οικογενειακό «άρμεγμα» δημοσίου
- Luminar: Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης – Ζητά άδεια πώλησης των δραστηριοτήτων lidar και ημιαγωγών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








