Αθλητισμός

Champions League: Μαθαίνει τους 8 αντιπάλους ο Ολυμπιακός στο League Phase (19:00)

Financialreport.gr

Οι ομάδες κατανέμονται σε τέσσερα γκρουπ των εννέα ομάδων, ενώ κάθε μία θα αντιμετωπίζει δύο αντιπάλους από κάθε γκρουπ (4) δυναμικότητας

Η ώρα για την κλήρωση στην League Phase του Champions League πλησιάζει (28/8, 19:00), στην οποία θα συμμετάσχει ο πρωταθλητής Ελλάδας, Ολυμπιακός.

Σύμφωνα με το νέο φορμάτ, 36 ομάδες συγκροτούν ένα ενιαίο πρωτάθλημα με κοινή βαθμολογία. Οι οκτώ πρώτες παίρνουν απευθείας εισιτήριο για τους “16”, οι ομάδες που θα καταταγούν από την 9η έως την 24η θέση οδηγούνται σε playoffs, ενώ οι τελευταίες δώδεκα αποχαιρετούν την Ευρώπη.

Η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά στην κλήρωση, η οποία εγκαταλείπει τα κλασικά μπαλάκια και περνά σε πλήρως ψηφιακή μορφή. Η διαδικασία ξεκινά με την επιλογή μίας ομάδας από το γκρουπ δυναμικότητας και στη συνέχεια ειδικό λογισμικό ορίζει αυτόματα τους οκτώ αντιπάλους της, καθώς και τον διαχωρισμό των τεσσάρων εντός και τεσσάρων εκτός έδρας αγώνων.

Με ένα μόνο πάτημα κουμπιού ολοκληρώνεται η διαδικασία, η οποία θα επαναληφθεί 36 φορές. Η προηγούμενη μέθοδος θα απαιτούσε περισσότερα από 1.200 μπαλάκια και πάνω από τρεις ώρες για να ολοκληρωθεί.

Οι ομάδες κατανέμονται σε τέσσερα pots των εννέα, ενώ κάθε μία θα αντιμετωπίζει δύο αντιπάλους από κάθε γκρουπ, εντός και εκτός έδρας.

Υπάρχουν δύο βασικοί περιορισμοί: δεν κληρώνονται ομάδες από την ίδια χώρα μεταξύ τους και καμία ομάδα δεν μπορεί να έχει περισσότερους από δύο αντιπάλους από την ίδια εθνική ομοσπονδία.

Τα γκρουπ δυναμικότητας στη League Phase του Champions League

1ο γκρουπ: Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ, Σίτι, Μπάγερν, Λίβερπουλ, Ίντερ, Τσέλσι, Ντόρτμουντ, Μπαρτσελόνα

2ο γκρουπ: Άρσεναλ, Λεβερκούζεν, Ατλέτικο, Αταλάντα, Βιγιαρεάλ, Γιουβέντους, Άιντραχτ, Μπενφίκα, Μπριζ

3ο γκρουπ: Τότεναμ, Αϊντχόφεν, Άγιαξ, Νάπολι, Ολυμπιακός, Σπόρτινγκ, Σλάβια Πράγας, Μπόντο Γκλιμτ, Μαρσέιγ

4ο γκρουπ: Κοπεγχάγη, Μονακό, Γαλατασαράι, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, Καραμπάγκ, Αθλέτικ, Νιουκάστλ, Καϊράτ, Πάφος

Οι ημερομηνίες των οκτώ αγωνιστικών στη League Phase

16-18 Σεπτεμβρίου 2025: 1η αγωνιστική

30 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου 2025: 2η αγωνιστική
21-22 Οκτωβρίου 2025: 3η αγωνιστική

4-5 Νοεμβρίου 2025: 4η αγωνιστική

25-26 Νοεμβρίου 2025: 5η αγωνιστική

9-10 Δεκεμβρίου 2025: 6η αγωνιστική

20-21 Ιανουαρίου 2026: 7η αγωνιστική

28 Ιανουαρίου 2026: 8η αγωνιστική.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu