Αγορές

Χάθηκαν στο τέλος τα κέρδη του ΧΑ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Ούτε μία… ολόκληρη συνεδρίαση δεν κατάφερε να κρατήσει η αντίδραση στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο από το ενδοσυνεδριακό +2,7%, τελικά έκλεισε με μικρές απώλειες, και τους περισσότερους τίτλους του στο «κόκκινο».

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,05% στις 625,83 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 624,82 μονάδων (-0,22%) και 643,15 μον. (+2,71%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 51,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 26,7 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,4 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,29%, στις 1.639,40 μονάδες, ενώ στο -0,91% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.009,66 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,95% στις 476,75 μονάδες, από το +7,78% ενδοσυνεδριακά!

Στο ταμπλό τώρα, το -4,84% της ΔΕΗ, αλλά και το -3,90% της Εθνικής και το -3,69% των Ελληνικών Πετρελαίων άσκησε πιέσεις στον γενικό δείκτη, ενώ σημαντική ήταν η επίδραση των άνω του 2% απωλειών σε Aegean, ΟΛΠ, Πειραιώς, Σαράντη και ΕΕΕ. Απώλειες που ξεπέρασαν το 1% σημείωσαν οι Τέρνα Ενεργειακή, AlphaBank και ΕΥΔΑΠ, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Eurobank, Τιτάν και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, η Jumbo σήμερα ξεχώρισε με το άλμα του 7,34% που σημείωσε, με τη MotorOil να ακολουθεί με το δικό της +4,21%. Κέρδη 2,94% σημείωσε η ΓΕΚ Τέρνα, η Λάμδα έκλεισε στο +2,06%, οι Βιοχαλκο και ο ΑΔΜΗΕ ολοκλήρωσαν με άνοδο 1,19% και 1,78% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Grivalia, Φουρλής, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΕΧΑΕ.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu