Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους
Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN.
Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για την ανταγωνιστικότητα της ευρωζώνης, την ευρωπαϊκή ένωση κεφαλαιαγορών και το ψηφιακό ευρώ καθώς επίσης και προετοιμασία της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου.
Στη συνεδρίαση του ECOFIN, που θα διεξαχθεί την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, οι Υπουργοί θα ενημερωθούν για την πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης ενώ αναμένεται να εγκριθούν τα αναθεωρημένα εθνικά σχέδια της Πορτογαλίας και της Λιθουανίας.
Η ημερήσια συζήτηση περιλαμβάνει επίσης συζήτηση για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία και το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο καθώς επίσης και συντονισμό των ευρωπαϊκών θέσεων ενόψει της συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών και Κεντρικών Τραπεζιτών των G20 (23-24 Οκτωβρίου) και της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (21-26 Οκτωβρίου).
Αναμένεται επίσης να εγκριθούν συμπεράσματα του Συμβουλίου αναφορικά με τη χρηματοδότηση για τo κλίμα, ενόψει της 29ης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP29), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11-22 Νοεμβρίου.
Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέχρι την κατανάλωση στα McDonald’s επηρέασε η πολιτική Τραμπ
- Επίθεση χάκερ και στα Harrods – Τρίτη βρετανική αλυσίδα που δέχτηκε κυβερνοεπίθεση
- Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για δηλώσεις του για τα αίτια της πυρόσφαιρας
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τον διεθνή διαγωνισμό έρευνας υδρογονανθράκων νοτίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις