Πύρινο μέτωπο στη Μέση Ανατολή από τις επιθέσεις του Ισραήλ και τα πλήγματα της Τεχεράνης
Σειρήνες ήχησαν τα ξημερώματα της Τρίτης στο Τελ Αβίβ, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε νέο κύμα επιθέσεων σε Τεχεράνη και υποδομές της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό καθώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 18η ημέρα.
Την ίδια ώρα στο Ιράκ νέο κύμα επιθέσεων με drones και πυραύλους στόχευσε νωρίς την Τρίτη την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη σύμφωνα με ιρακινές πηγές ασφαλείας.
Η επίθεση περιγράφηκε ως η εντονότερη από την έναρξη των επιθέσεων.
Teamwork makes it ALL work aboard an aircraft carrier launching flight operations! pic.twitter.com/oeUSJYF3Rv
— U.S. Central Command (@CENTCOM) March 17, 2026
Μάρτυρας του Reuters ανέφερε ότι είδε τουλάχιστον τρία drones να κατευθύνονται προς την πρεσβεία. Το αντιαεροπορικό σύστημα C-RAM κατέρριψε δύο από αυτά, ενώ ένα τρίτο προσέκρουσε εντός του συγκροτήματος της πρεσβείας.
Ισραηλινές πηγές: Το αμυντικό σύστημα Or Eitan στο βορρά δεν είναι ακόμη έτοιμο να αναχαιτίσει πυραύλους της Χεζμπολάχ και θα χρειαστεί εβδομάδες για να τεθεί σε λειτουργία
Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι το σύστημα αεράμυνας Or Eitan με λέιζερ, που έχει αναπτυχθεί στο βορρά, δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη σε καμία επιχείρηση αναχαίτισης.
Οι πηγές ανέφεραν ότι το σύστημα Or Eitan θα είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε αμυντικές αποστολές εντός λίγων ημερών ή εβδομάδων.
Το νέο σύστημα θα λειτουργεί παράλληλα με συστήματα όπως το Iron Dome και το Patriot, τα οποία δεν έχουν καταφέρει να αναχαιτίσουν πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ.
Επίσης σε επίθεση σε σπίτι στη Βαγδάτη σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα νωρίς την Τρίτη, δήλωσαν ιρακινοί αξιωματούχοι ασφαλείας, με τις πρώτες αναφορές να υποδεικνύουν ότι δύο από τους νεκρούς είναι Ιρανοί σύμβουλοι.
Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε χθες πως καταμετρά περίπου 200 τραυματισμούς στις τάξεις του σε επτά χώρες αφότου εξαπολύθηκε ο πόλεμος εναντίον του Ιράν την 28η Φεβρουαρίου.
Από αυτούς, μόλις «δέκα τραυματίστηκαν σοβαρά», διευκρίνισε ο λοχαγός Τιμ Χόκινς, εκπρόσωπος του μεικτού διοικητηρίου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).
Εν τω μεταξύ το Μπαχρέιν έχει αναχαιτίσει 350 πυραύλους και drones από την έναρξη του πολέμου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Tα 8 μέτρα στήριξης για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης – Οι κοινωνικές ομάδες που ωφελούνται
- ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε τρεις τροπολογίες για τις τράπεζες που «κερδοσκοπούν ασύδοτα με τις προμήθειες»
- Χατζηθεοδοσίου για μέτρα Μητσοτάκη: «Θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και μειώσεις έμμεσων φόρων»
- ΕΣΑ για μέτρα Μητσοτάκη: «Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, δεν ακούστηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για τις ΜμΕ»
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ 23 – 04 – 2026
- Το υπ. Ναυτιλίας διαψεύδει κατάσχεση του «Epaminondas» από τους Φρουρούς της Επανάστασης
- Πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο καταξιωμένος ηθοποιός Στέφανος Ληναίος
- Παπασταύρου στα αντιδιαβρωτικά έργα στο Κρυνονέρι, που χρηματοδοτήθηκαν από την Titan
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








