Επιχειρήσεις

Χατζηθεοδοσίου με Κεφαλογιάννη: Η αύξηση των τουριστών μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

Αυτό επισημάνθηκε σε συνάντηση που είχε η υπουργός Τουρισμού με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Η αύξηση των τουριστών μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Αυτό επισημάνθηκε σε συνάντηση που είχε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, όπως αναφέρει ανακοίνωση, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε την υπουργό για τις πρωτοβουλίες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που στοχεύουν στην αύξηση του τουρισμού, αλλά και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναβίωση του θεσμού «ΗΧΟΣ & ΦΩΣ». Πρόκειται για ένα ιστορικό- οπτικοακουστικό θέαμα που είχε ταυτιστεί με την Αθήνα και κυρίως με την περιοχή του Θησείου και στόχος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι να αναβιώσει με νέα φιλοσοφία στην περιοχή της Πλάκας – Μοναστηρακίου, μέσα στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά και ήδη υπάρχει σχετική προεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του “Agora Athens”, μίας ακόμα πρωτοβουλίας του επιμελητηρίου η οποία επίσης συζητήθηκε στην συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού. Η κυρία Κεφαλογιάννη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έδειξε ενδιαφέρον για την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου που αναμένεται να τονώσει την επιχειρηματική κίνηση στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας, μέσω και της αύξησης του αριθμού των ξένων επισκεπτών. Προς αυτή την κατεύθυνση τονίσθηκε από την αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. η ανάγκη διευκόλυνσης της μετάβασης τουριστών από το Μουσείο της Ακρόπολης στην περιοχή Πλάκα- Μοναστηράκι, αλλά και η μεταφορά τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της Αθήνας και συμφωνήθηκε η συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων και του υπουργείου για την εξεύρεση των καταλληλότερων λύσεων.

Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι αντιπρόεδροι του ΕΕΑ, Νίκος Γρέντζελος και Νίκος Κογιουμτσής, τέθηκε επίσης το θέμα ανάδειξης ιστορικών μνημείων ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών καθώς και δράσεων που θα μπορούσαν να ληφθούν για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Βασικός στόχος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι να καταστεί η Αθήνα τουριστικός προορισμός για ακόμα περισσότερους επισκέπτες και η αυξημένη τουριστική κίνηση να αξιοποιηθεί προς όφελος και των επιχειρήσεων.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu