Η εισηγμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις, με την είσοδο του διεθνούς επενδυτικού φορέα Meridiam, μέσω της συμμετοχής της κατά 51% στον ΑΔΜΗΕ
Στο επίκεντρο των εξελίξεων για το Great Sea Interconnector βρίσκεται η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, μέσω της συμμετοχής της κατά 51% στην ΑΔΜΗΕ Α.Ε., η οποία παραμένει στρατηγικός μέτοχος της εταιρείας ειδικού σκοπού που έχει αναλάβει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, ο ΑΔΜΗΕ διατηρεί την τεχνική ηγεσία κατά τη φάση κατασκευής του έργου, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του θα αναλάβει και τη λειτουργία της διασύνδεσης. Με τον τρόπο αυτό, ο Διαχειριστής εξακολουθεί να έχει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη μελλοντική λειτουργία του έργου.
Οι εξελίξεις έρχονται μετά την υπογραφή, στις 5 Αυγούστου 2026, συμφωνίας για την είσοδο του διεθνούς επενδυτικού φορέα Meridiam ως πλειοψηφικού μετόχου της Great Sea Interconnector. Παράλληλα, η GSI, η ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και η Nexans συμφώνησαν για τη διενέργεια των απαιτούμενων θαλάσσιων ερευνών βυθού.
Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών επισημαίνει ότι παρακολουθεί την πορεία του έργου μέσω της συμμετοχής της στον ΑΔΜΗΕ και ότι θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε περαιτέρω ουσιώδη εξέλιξη, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΒΙΟΤΕΡ: Στο Πρωτοδικείο η νέα συμφωνία εξυγίανσης
- Exxon: Πετρελαϊκός γίγαντας 80 δισ. δολαρίων βάζει τέλος στον πόλεμο με το Καζακστάν
- Ανθεκτική η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – Επιτάχυνση της παραγωγικότητας στο β΄ τρίμηνο
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη και νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για τον Stoxx 600
- ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Στρατηγικός ρόλος στο Great Sea Interconnector μέσω του ΑΔΜΗΕ
- CrediaBank: Στα 23 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 368%
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Στο στόχαστρο της Γερουσίας ο Φάουτσι: Παραπομπή για περιφρόνηση του Κογκρέσου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








