Οι πρώτες έντονες χιονοπτώσεις καταγράφονται σήμερα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Χιονίζει από το πρωί στα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού και Βελουχιού, μεταμορφώνοντας τα σε λευκά τοπία. Οι πρώτες σημαντικές χιονοπτώσεις της σεζόν έδωσαν το σήμα για την επίσημη έναρξη της χειμερινής περιόδου, και οι υπεύθυνοι δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις.
Όπως αναφέρει το lamianow.gr, οι πολίτες αναμένεται να εκδράμουν μαζικά στα χιονοδρομικά για να απολαύσουν το χιόνι και τις δραστηριότητες που προσφέρουν οι περιοχές.
Η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις συνθήκες για τους λάτρεις του χιονιού.
Παράλληλα, τα πρώτα χιόνια πέφτουν από το πρωί και σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε άλλες περιοχές Κεντρικής Μακεδονίας, όπως στο Κιλκίς και στις Σέρρες.
Οι κάτοικοι του Λευκοχωρίου και των Καρτερών του δήμου Λαγκαδά ξύπνησαν σε λευκό τοπίο.
Στον Χορτιάτη χιονίζει και πνέουν ισχυροί άνεμοι και η θερμοκρασία έχει μειωθεί αισθητά.
Χιονοπτώσεις καταγράφηκαν και στην περιοχή γύρω από την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών, στο ύψος του Λαχανά.
Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι από τις 11.00 σήμερα το πρωί δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων, που δεν είναι εφοδιασμένο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, στο οδικό δίκτυο των Δημοτικών Ενοτήτων Λαχανά, Βερτίσκου και Σοχού Νομού Θεσσαλονίκης, στον Κάθετο Άξονα Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα (Α/25) καθώς και στην Επαρχιακή Οδό Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου.
Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων, καθώς και να προσαρμόζουν την οδήγησή τους ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις