Οι συναλλαγές έχουν συγκεντρωθεί στις τέσσερις τράπεζες και στη Melten
Η ανακοίνωση από τις συστημικές τράπεζες οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου 2024 και κατ΄επέκταση 9μήνου δίνει μία ώθηση στις τιμές των μετοχών τους που αντανακλάται και στον Γενικό Δείκτη.
Ο Γενικός Δείκτης μετά από περίπου μία ώρα συνεδρίασης ενισχύεται 0,42$ στις 1414,36 μονάδες με τον δείκτη των τραπεζών να έχει άνοδο 1,2%.
Η Alpha Bank καταγράφει τα υψηλότερα κέρδη με 3,3% στα 1,47 ευρώ, αντιδρώντας στην αργή πτώση της μετοχής από τα 1,7 ευρώ. Κέρδη 2,2% έχει η Eurobank ενώ η Εθνική Τράπεζα δεν παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή.
Επίσης ανοδικά κινείται η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου +1,82%.
Η αξία των συναλλαγών δείχνει αυξημένη στα 18 εκατ. ευρώ. Από τα 18 εκατ. ευρώ τα 12 εκατ. αφορούν τις τέσσερις τράπεζες και την Melten.
Αλλες μετοχές που παρουσιάζουν αυξημένες συναλλαγές είναι η Intralot, η τιμή της οποίας προσπαθεί να σταθεροποιηθεί μετά τη μεγάλη χθεσινή πτώση. Ο τίτλος ενισχύεται 0,85% στα 0,94 ευρώ. Αυξημένες συναλλαγές έχει η Metlen χωρίς όμως αξιοσημείωτη μεταβολή και η Aegean η οποία υποχωρεί 0,31%. Πτωτικά 0,33% κινείται και η μετοχή του ΟΠΑΠ.
Υψηλές συναλλαγές έχει και η μετοχή της Premia Properties, που συνήθως δεν έχει υψηλούς όγκους με την τιμή να κερδίζει 2,91% στα 1,2 ευρώ.
Στην Ευρώπη οι τιμές των μετοχών σήμερα διορθώνουν καταγράφοντας μικρή πτώση. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,15% στις 509,17 μονάδες.
Οι επενδυτές δεν φαίνεται να αντιδρούν ιδιαίτερα στις μειώσεις των επιτοκίων κατά 0,25% από την FED και την Τράπεζα της Αγγλίας.
.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΤΑΔ: Παραχώρησε στην Περιφέρεια Αττικής με 1 εκατ. ευρώ το χρόνο το γήπεδο Tae Kwon Do
- Γαλλία: Περικοπές 40 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2026 και κατάργηση αργιών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πτώση στον απόηχο δασμών Τραμπ και πληθωρισμού ΗΠΑ
- ΕΕ: Δεν εγκρίθηκε το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Μπλόκο από Σλοβακία
- Ποια είναι τα 4 επενδυτικά σχέδια των 290 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν σε βιομηχανία και τουρισμό
- Τσάφος: Έρχεται δέσμη μέτρων για ρευματοκλοπές και ληξιπρόθεσμες οφειλές
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΑΘΕ από Τετάρτη 16 Ιουλίου έως και Σάββατο 9 Αυγούστου
- ΣΕΤΠΕ: Νέος πρόεδρος ο Αναστάσιος Μάνος, CEO της Dotsoft
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις