Η συνεδρίαση της 1ης Νοεμβρίου ξεκίνησε με ανοδική αντίδραση μετά από έναν μήνα με σημαντικές απώλειες
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά από ένα μήνα(Οκτώβριος) που σημείωσε σημαντικές απώλειες 4,76%, ξεκίνησε στη συνεδρίαση της Παρασκευής, 1η Νοεμβρίου αντιδρώντας θετικά. Με άνοδο ξεκίνησαν και οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες την Πέμπτη είχαν μία πολύ κακή ημέρα λόγω των στοιχείων για τον πληθωρισμό, επηρεάζοντας αρνητικά το κλίμα στις αγορές.
Μετά από περίπου μία ώρα συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ο Γενικός Δείκτης δείχνει άνοδο 0,84% στις 1394,21 μονάδες με την αξία των συναλλαγών σε σχετικά υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας τα 20 εκατ. ευρώ. Ανοδο 0,61% στις 508,43 μονάδες δείχνει και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600.
Η πλειονότητα των μετοχών στην Αθήνα έχει θετικό πρόσημο αλλά η άνοδος στηρίζεται στις τράπεζες με τον κλαδικό δείκτη στο +1,67% και την Τράπεζα Πειραιώς να υπεραποδίδει +2,24% μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του γ΄τριμήνου 2024.
Επίσης κέρδη άνω του 2% έχουν οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank ενώ πάνω από 1% άνοδο έχουν οι μετοχές των Aegean, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Coca Cola HBC, Jumbo, ΟΤΕ (μετά από μία πολύ κακή συνεδρίαση την Πέμπτη) και Motoroil.
Αντίθετα, μικρή υποχώρηση σημειώνουν οι μετοχές της ΔΕΗ και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ελληνικά Πετρέλαια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Loulis Food: Στο 47,48% μειώθηκε το ποσοστό του Νικόλαου Λούλη
- Χρηματιστήριο: Πέμπτη συνεδρίαση με απώλειες – Βουτιά 4,03% από Aegean – Στο -3,5% το τελευταίο 5ήμερο
- Motor Oil: Τετάρτη 2 Ιουλίου η πληρωμή υπόλοιπου μερίσματος 1,10 ευρώ ανά μετοχή
- Παπαγεωργίου (πρατηριούχοι Αττικής): Η βενζίνη θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο
- Προβληματικό το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, χρειάζεται επανασχεδιασμός
- Σε εξέλιξη νέα φωτιά στην Μονή Πεντέλης – Αεροσκάφη και ελικόπτερο στην επιχείρηση κατάσβεσης
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ψήφισμα για παράταση 18 μηνών του Ταμείου Ανάκαμψης για τα ώριμα έργα
- Γιατί ξέσπασε κόντρα ερασιτέχνη ΠΑΟΚ – Σαββίδη για το νέο γήπεδο της Τούμπας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις