Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,57% στις 1.967,02 μονάδες, ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 270 εκατ. ευρώ
Σε θετικό έδαφος επέστρεψε στη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, έπειτα από μια διήμερη, σχεδόν αναμενόμενη, διόρθωση, καθώς πήρε ώθηση από την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – Ιαπωνίας και με το ράλι της ΕΥΔΑΠ και την «επιστροφή» των τραπεζών να ξεχωρίζουν.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,57% στις 1.967,02 μονάδες, ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 270 εκατ. ευρώ και ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 58,89 εκατ. τεμάχια.
Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο με +1,02% στις 2.115,5 μονάδες, ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης πιο ήπια με +0,6% στις 4.937,55 μονάδες, ενώ ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, αντίθετα, έκλεισε με μικρή πτώση 0,13% στις 2.900,59 μονάδες.
Ως προς το ταμπλό και τις συστημικές τράπεζες, η Πειραιώς κατέγραψε ισχυρά κέρδη με +1,05% στα 6,73 ευρώ, η Eurobank με +1,51% στα 3,16 ευρώ και η Εθνική Τράπεζα με +2,19% στα 11,91 ευρώ. Στον αντίποδα, η Alpha Bank έχασε με -1,14% στα 3,21 ευρώ.
Στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, η CrediaBank διόρθωσε με -2% στα 1,176 ευρώ.
Από εκεί και πέρα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, η ΕΥΔΑΠ εκτινάχθηκε με +12,4% στα 6,7 ευρώ, λόγω των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για εθνικό σχέδιο κατά της λειψυδρίας.
Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν επίσης ο ΟΠΑΠ με +1,97% στα 19,17 ευρώ, η Titan με +1,89% στα 37,7 ευρώ, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών με +1,81% στα 10,14 ευρώ και ακολούθησαν η Cenergy με +1,53%, ο ΟΤΕ με +1,31% και η ElvalHalcor με +1,15%.
Αντίθετα, με απώλειες ολοκλήρωσαν η Jumbo με -1,85% στα 29,76 ευρώ, η Lamda με -0,45%, η Coca Cola με -0,43%, η Metlen με -0,35%, η Aegean με -0,31% και η HelleniQ Energy με -0,13%.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ολοκλήρωσε δυνατά με +2,58% στα 1,35 ευρώ, όπως και η Fourlis με +1,13% στα 4,48.
Στον αντίποδα, η Quest έκλεισε με -2,12% στα 7,39 ευρώ.
Τέλος, η Unibios πραγματοποίησε άλμα με +25,1% στα 2,94 ευρώ, αφότου ανακοίνωσε την υλοποίηση της επενδυτικής συμφωνία της με την Osmosun.
Στη συνολική εικόνα του ταμπλό, 60 μετοχές έκλεισαν με κέρδη, 52 με απώλειες και 17 παρέμειναν αμετάβλητες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Οι δηλώσεις Τραμπ για «σχεδόν ολοκλήρωση» του πολέμου στο Ιράν έφερε κέρδη
- Γουίτκοφ: Ο Πούτιν διαβεβαίωσε τον Τραμπ ότι δεν έχει μοιραστεί πληροφορίες με το Ιράν
- Φιλίππα Μιχάλη (Μέλος Δ.Σ. ΣΕΒ): «Η ισότητα στην εργασία είναι δείκτης αξιοπιστίας»
- Cenergy: Μακροχρόνια συμφωνία – πλαίσιο της Hellenic Cables με την Alliander
- Λαϊκές αγορές: Μόνο οι παραγωγοί – Τέλος η ανανέωση αδειών
- CENERGY HOLDINGS S.A. - Η Hellenic Cables υπέγραψε μακροχρόνια συμφωνία-πλαίσιο με την Alliander για καλώδια μέσης και χαμηλής τάσης
- Γκίντεον Σάαρ (ΥΠΕΞ Ισραήλ): «Δεν επιδιώκουμε έναν ατέρμονο πόλεμο με το Ιράν»
- Κομισιόν: Παρουσίασε τις πρωτοβουλίες για φθηνότερη ενέργεια στην ΕΕ – Στο επίκεντρο οι ιδιωτικές επενδύσεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







