Ο Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι υπάρχει καθημερινή σχεδόν είσοδος Σύρων από το Λίβανο
Υπάρχει μια σοβαρή κρίση στο μεταναστευτικό δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης και για το ζήτημα αυτό ο συνομίλησε με την πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά και με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, ενώ θα συναντηθεί την Κυριακή με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε πριν την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου σήμερα.
Ο Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι υπάρχει καθημερινή σχεδόν είσοδος Σύρων από το Λίβανο και ότι για το θέμα μίλησε χθες βράδυ με την φον ντερ Λάιεν, καθώς και ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών με την αρμόδια επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον.
«Συνομίλησα με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, την Κυριακή θα συναντηθώ εκ νέου με την πρόεδρο της Κομισιόν, ζητήσαμε συγκεκριμένα (πράγματα) από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Λίβανος είναι χώρα που η ΕΕ ενισχύει οικονομικά τόσο για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά και για τη διαχείριση των εσωτερικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα και αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ συμφωνήθηκαν και κάποιες ενέργειες με την πρόεδρο της Επιτροπής και την αρμόδια Επίτροπο τις επόμενες των ημερών», ανέφερε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εγκατάλειψη πληρωμάτων: Ρεκόρ το 2025 με 6.223 ναυτικούς και τον «σκιώδη στόλο» στο επίκεντρο
- Ηλεκτρονικά τιμολόγια: Ξεκινάει από Δευτέρα 2/2 η υποχρεωτική εφαρμογή – Σε real time η παρακολούθηση του ΦΠΑ
- ΒΙΟΛΑΝΤΑ: Κάνει λόγο για «φήμες και αβάσιμες ερμηνείες»
- Νέο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού – Μήνυμα 112 σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά
- HΠΑ: Η Μινεσότα αποτυγχάνει να αποτρέψει την αύξηση των πρακτόρων της ICE
- Ισραηλινή επίθεση στον νότιο Λίβανο
- Toυρκικό μπλόκο σε κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια για τους Κούρδους του Κομπάνι
- Κακοκαιρία Κυριακής: Σε κατάσταση “Red Code” έθεσε η Πολιτική Προστασία μεγάλος μέρος της χώρας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








