Ο Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι υπάρχει καθημερινή σχεδόν είσοδος Σύρων από το Λίβανο
Υπάρχει μια σοβαρή κρίση στο μεταναστευτικό δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης και για το ζήτημα αυτό ο συνομίλησε με την πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά και με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, ενώ θα συναντηθεί την Κυριακή με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε πριν την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου σήμερα.
Ο Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι υπάρχει καθημερινή σχεδόν είσοδος Σύρων από το Λίβανο και ότι για το θέμα μίλησε χθες βράδυ με την φον ντερ Λάιεν, καθώς και ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών με την αρμόδια επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον.
«Συνομίλησα με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, την Κυριακή θα συναντηθώ εκ νέου με την πρόεδρο της Κομισιόν, ζητήσαμε συγκεκριμένα (πράγματα) από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Λίβανος είναι χώρα που η ΕΕ ενισχύει οικονομικά τόσο για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά και για τη διαχείριση των εσωτερικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα και αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ συμφωνήθηκαν και κάποιες ενέργειες με την πρόεδρο της Επιτροπής και την αρμόδια Επίτροπο τις επόμενες των ημερών», ανέφερε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι συγγενείς των θυμάτων Τεμπών απέναντι σε ένα σύστημα που ξεπερνάει τα ανθρώπινα όρια
- Αμοιβή $10 εκατ. από ΗΠΑ για πληροφορίες των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης
- Αεροδρόμιο Τερουέλ στην Ισπανία: Ασφαλές καταφύγιο για αεροπλάνα που καθηλώθηκαν λόγω του πολέμου
- Tο ΝΑΤΟ απέσυρε όλη την αποστολή που είχε στο Ιράκ
- Μέση Ανατολή: 1.021 οι νεκροί στο Λίβανο από τις επιθέσεις του Ισραήλ
- Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει άδεια στις ΗΠΑ για χρήση βάσεων κατά του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ
- Ποινή στο Φουρνιέ, χάνει το ντέρμπι με Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα
- Νέα διοικητική δομή για το project Audi F1
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








