Θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στο Ουκρανικό
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετείχε σήμερα στις εργασίες της Έκτακτης Άτυπης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που έχει συγκληθεί από τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στο Ουκρανικό.
Στην παρέμβασή του, κατά τις εργασίες της Συνόδου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η ΕΕ θα πρέπει να λειτουργήσει με ενότητα στο θέμα της Ουκρανίας, καθώς η ασφάλεια της χώρας είναι άμεσα συνυφασμένη με αυτήν της ΕΕ.
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, ως ημικατεχόμενο κράτος, θεωρεί επιτακτικό ότι οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία επιτευχθεί για την Ουκρανία θα πρέπει να σέβεται την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επανέλαβε την ανάγκη ενίσχυσης της στρατηγικής αυτονομίας και των αμυντικών δυνατοτήτων της ΕΕ.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αριθμός αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων, μελών του ΕΛΚ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στα 104 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο
- Wall Street: Μεικτά πρόσημα με ώθηση από τις μετοχές τσιπ
- Εκλογικό χαστούκι στον Έλον Μασκ: Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια δεν έφεραν τη νίκη
- Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια
- Bitcoin: Πιέσεις στην αγορά από την ενίσχυση των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ
- Νίκη της Έιμι Κλόμπουσαρ των Δημοκρατικών στη Μινεσότα. Πρώτη γυναίκα κυβερνήτης στην ιστορία της πολιτείας
- Ισχυρή πτώση στο Χρηματιστήριο του Τόκιο. Οι αμερικανικές εκλογές βυθίζουν τις τεχνολογικές μετοχές
- ΗΠΑ: Ιστορική νίκη o Τζέιμς Ταλαρίκο των Δημοκρατικών στο Τέξας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








