Στην τέταρτη συνεδρίαση του προχωρά σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.
Το δικαστήριο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του, στις 26 Ιουλίου, απέρριψε το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση του αρχηγού της οργάνωσης, επικαλούμενη προβλήματα υγείας του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών Νίκου Μιχαλολιάκου, μετά από πολυήμερη νοσηλεία του σε ΜΕΘ λόγω κορονοϊού. Ο συνήγορος του κατηγορούμενου προσκομίζοντας ιατρικές γνωματεύσεις επικαλέστηκε προβλήματα αντιληπτικής ικανότητας του Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς και κινητικά προβλήματα, για τα οποία από τις 6 Ιουνίου βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και αυτοεξυπηρέτησης.
Στην πρόταση της για απόρριψη της αναβολής που αιτήθηκε η πλευρά του Νίκου Μιχαλολιάκου η Εισαγγελέας του δικαστηρίου Κυριακή Στεφανάτου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το αντικείμενο της δίκης “είναι δημοσίου συμφέροντος καθώς αφορά τη λειτουργία κοινοβουλευτικού κόμματος, αλλά και τεράστιου κοινωνικού ενδιαφέροντος”, ενώ επεσήμανε πως οι συγγενείς του Παύλου Φύσσα έχουν δικαίωμα σε “ταχεία εκδίκαση και όχι αφόρητη διαιώνιση της διαδικασίας”.
Κατά την τελευταία δικάσιμο, κάποιοι συνήγοροι υπεράσπισης, επικαλούμενοι αποφάσεις της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, έθεσαν θέμα περί αποχής τους αναφερόμενοι σε τρίτη κατά σειρά διακοπή της δίκης. Το ζήτημα που έθεσαν οι συνήγοροι προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της Πολιτικής Αγωγής, η οποία τόνισε ότι η απόφαση περί αποχής των δικηγόρων αφορά δίκες που διακόπτονται χωρίς να έχουν ξεκινήσει και όχι την παρούσα η οποία έχει ξεκινήσει, έχουν εκφωνηθεί μάρτυρες και το δικαστήριο έχει λάβει αποφάσεις επί αιτημάτων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σαμπαλένκα: Στη Μύκονο με τον σύντροφό της Γιώργο Φραγκούλη το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις
- Δήμος Σύμης: Ζητά “τέλος” 3 ευρώ στους χιλιάδες ημερήσιους επισκέπτες από άλλα νησιά και την Τουρκία
- Τεντόγλου: Δεύτερος στο Diamond League του Λονδίνου με άλμα 8.19μ.
- Βρετανία: Ετοιμάζει αποστολή για να αναζητήσει ζωή στα σύννεφα της Αφροδίτης
- Microsoft: Σταματά την συνεργασία με Κινέζους μηχανικούς
- Ελλάδα: Μειώθηκαν κατά 23% οι πνιγμοί στο πρώτο εξάμηνο του 2025
- Αδειάζουν την Αθήνα οι αδειούχοι ενόψει του πρώτου καύσωνα διαρκείας
- Πλεύρης: Οι μετανάστες που εισήλθαν από Λιβύη τις τελευταίες ώρες θα κρατηθούν έγκλειστοι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις