O χρυσός σημείωσε άνοδο 0,5% για την εβδομάδα και 22% για το έτος μέχρι στιγμής
Στην spot αγορά η τιμή του πολύτιμου μετάλλου κινείται ήπια ανοδικά στο +0,07% και στα 2.519 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα futures καταγράφουν κέρδος 0,26% στα 2.549 δολάρια την ουγγιά.
O χρυσός σημείωσε άνοδο 0,5% για την εβδομάδα και 22% για το έτος μέχρι στιγμής.
Τα στοιχήματα για μείωση του επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης από τη Fed στις 18 Σεπτεμβρίου έχουν αυξηθεί στο 41% από 34% πριν από μία εβδομάδα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
«Οι τιμές του χρυσού είναι πιθανό να ανέβουν αν η επερχόμενη έκθεση NFP δείξει σημάδια αδυναμίας της αγοράς εργασίας, αν και η αγορά ίσως να αντιμετωπίσει εξάρσεις μεταβλητότητας», δήλωσε ο Sugandha Sachdeva, ιδρυτής της SS WealthStreet, μιας εταιρείας ερευνών με έδρα το Νέο Δελχί.
«Οι τιμές φαίνεται ότι είναι έτοιμες να δοκιμάσουν νέα υψηλά επίπεδα, φθάνοντας ενδεχομένως στο εύρος των 2.680-2.700 δολαρίων φέτος», δήλωσε προσθέτοντας ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις, η αδυναμία του δολαρίου, οι συνεχείς αγορές από τις κεντρικές τράπεζες και η αβεβαιότητα γύρω από τις αμερικανικές εκλογές έχουν στηρίξει τις προοπτικές του χρυσού.
Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι καταγράφει άνοδο 0,2% στα 29,163 δολάρια την ουγγιά και ο λευκόχρυσος κερδίζει 0,36% στα 933,45 δολάρια την ουγγιά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πρεμιέρα για την πλατφόρμα “ΜΕΔ” που φέρνει διαφάνεια στη δευτερογενή αγορά κόκκινων δανείων
- Δίκη για τα Τέμπη: Θα παρίστανται μόνο συγγενείς, τραυματίες και Δημόσιο Αποβλήθηκαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι
- Το COSMOTE Insurance αλλάζει σε Magenta Insurance και φέρνει προσωπικό ασφαλιστή
- Ευρωκοινοβούλιο: Ενέκρινε την εμπορική συμφωνία ΕΕ – ΗΠΑ, μειώνοντας δασμούς σε πολλά προϊόντα «made in USA»
- ΔΟΕ: Το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ είναι η κορυφαία λύση για την ενεργειακή κρίση
- Προσωρινός ανάδοχος για τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων η Christofferson, Robb & Co
- Ομιλία Ανδρουλάκη στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ (LIVE)
- Αποστολάκη: Ο Άρειος Πάγος δεν εξέδωσε γνωμοδότηση προς διαβούλευση με τα funds και τους servicers
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








