Με νέο report της η Citi ανέβασε σημαντικά την τιμή-στόχο για τη Mytilineos στα €30 (από €26 προηγουμένως), διατηρώντας τη σύσταση για «αγορά».
Στο report της, εντοπίζει 3 βασικούς καταλύτες που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ακόμα μία σημαντική αύξηση της κερδοφορίας της Mytilineos το 2023:
- Εμπορική λειτουργία για πρώτη χρονιά του νέου CCGT (826MW)
- Επιτάχυνση της ωρίμανσης του Παγκόσμιου χαρτοφυλακίου έργων ΑΠΕ της Mytilineos, η οποία μόνο για το 2023 εκτιμάται ότι θα προχωρήσει στον εξηλεκτρισμό 1GW νέων έργων ΑΠΕ
- Σταθεροποίηση του κόστους παραγωγής αλουμινίου σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, που σε συνδυασμό με τις υψηλότερες τιμές αλουμινίου που έχει επιτύχει η Εταιρεία για αυτή τη χρονιά, συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κερδοφορίας του Τομέα των Μετάλλων για το 2023
Ως εκ τούτου, ο αναλυτής της Citi υπολογίζει ότι η Mytilineos θα αγγίξει τα €900 εκατ. EBITDA το 2023 και θα ξεπεράσει τα €950 εκατ. το 2024, ενώ εκτιμά ότι η κερδοφορία θα υπερβαίνει το €1δισ. (EBITDA) στα επόμενα δυο χρόνια.
Ταυτόχρονα, η Mytilineos σε συνέχεια του μερίσματός του 2022 (€1,2 ανά μετοχή), εκτιμάται ότι θα μοιράσει τουλάχιστον €1,5 ανά μετοχή για κάθε ένα από τα επόμενα τουλάχιστον 3 έτη, το οποίο μεταφράζεται σε 5.5-6% ετήσιας απόδοσης μερίσματος.
Ο αναλυτής της Citi τονίζει ότι παρά τον διπλασιασμό της τιμής της μετοχής το τελευταίο 6-μηνό, υπάρχει ακόμα μεγάλο upside (περιθώριο ανόδου), καθώς η μετοχή ακόμα τελεί υπό διαπραγμάτευση σε αρκετά χαμηλούς πολλαπλασιαστές, 4,7 φορές το εκτιμώμενο EBITDA του 2023 αντί για 6,1 φορές που ήταν ο μέσος όρος του 2020. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Citi θεωρεί ότι η εταιρεία σήμερα τελεί υπό διαπραγμάτευση με σημαντική έκπτωση, της τάξης του ~€1,3 δισ. (1,4 φορές του EBITDA του 2023) ή αλλιώς η Mytilineos έχει περιθώριο ανόδου τουλάχιστον €9 ανά μετοχή, από τα σημερινά επίπεδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κύπρος: Πυροβολισμοί στη Λάρνακα, κοντά στην Aστυνομική Διεύθυνση – Πληροφορίες για τραυματίες
- Τραμπ: Επέβαλε έξτρα δασμούς 10% στις 8 χώρες του ΝΑΤΟ που έστειλαν στρατό στη Γροιλανδία
- Tesla: Σχεδόν ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό του τσιπ AI5 αυτόνομης οδήγησης
- Ιράν: Ο Χαμενεΐ παραδέχτηκε ότι έχουν σκοτωθεί χιλιάδες διαδηλωτές
- Πάτρα: Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η πόλη – Απόψε βράδυ η επίσημη τελετή έναρξης
- «Κάτω τα χέρια από τη Γροιλανδία»: Μαζικές διαδηλώσεις σε Δανία και Γροιλανδία
- Παπαζάχος: Σενάρια διαχείρισης ηφαιστειακού κινδύνου από ενδεχόμενο τσουνάμι στη Σαντορίνη
- Κομισιόν: Θα προτείνει μέτρα στήριξης της βιομηχανίας με αιχμή το «Made in Europe»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








